Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
vision board

Vision Board – Derfor virker det og sådan laver du dit første

Et Vision Board handler om én ting – Det skal visualisere hvordan du gerne vil føle og havde det i dit liv. Lær hvordan du laver dit første.

Hvis du tror at et Vision Board er lidt hippie og noget drømmere kun gør, for at have en undskyldning for ikke at handle på noget, så tro om igen. Det her er for dem, der virkelig vil nå de mål de har i livet.

Hvorfor skal du lave en Vision Board?

Den korte forklaring er: Fordi visualisering er den mest kraftfylde mentaltræning du kan lave.

Den lidt længere forklaring er: når du visualiserer noget du ønsker at opnå i dit liv, så lykkes det bedre. Atleter har gjort det i årevis, visualiseret deres mål og konkrete handlinger, kun for at forbedre deres chancer for at nå det de går efter.

Du kan ligge på sofaen og blive en bedre vægtløfter eller golfspiller

Undersøgeler viser at hjernen laver neurale netværk og kraftigere nervefyringer, når du tænker på noget bestemt. En vægtløfter aktiverer de muskler i armene han bruget til træning, når han blot tænker på at løfte jernstangen.

Formålet med dit Vision Board

Dit Vision Board skal fokusere på, hvordan du vil føle og have det i livet. Det er ikke kun på det materielle plan at du skal visualisere, men også på dit personlige plan. (Jeg kommer med forslag til punkter på dit Vision Board).

vision board

Oftest stillede spørgsmål om et Vision Board

Q: Er der nogle regler, når man laver et Vision Board?
A: Der er én regel – Der er ingen regler. Du må lave det præcist som du vil. Klippe og klistre, på din computer eller noget helt tredje. Hvad der fungerer for dig.

Q: Hvad skal jeg sætte på mit Vision Board?
A: Alt hvad der kan inspirerer og motivere dig.

Q: Hvilke områder skal jeg fokusere på, når jeg laver det?
A: Tænk på hvilke mål du har. Områderne kan være: Dine relationer, din karrierer, økonomi, dit hjem, rejser, personlig udvikling, sundhed.

Og det behøver ikke være alle områder du lige nu tager fat på. Du kan starte med de mest vigtige eller hvor du er i livet lige nu.

Q: Skal jeg lave et stort eller flere små, som passer til hvert område
A: Helt op til dig. Jeg selv kan godt lidt at have et stort, så jeg har samlet det jeg fokusere på nu.

Q: Hvor ofte reviderer man sit Vision Board?
A: Når det giver mening. Når du har opnået noget, eller du er et sted i dig liv, hvor du gerne vil koble den del på. F.eks. at du vil have børn, eller ændre større ting i dig liv.

Sådan kommer du i gang

  • Du kan lave det på en stor korplade, hvor du så kan sætte nåle på det. Eller du kan købe et stykke karton og lime dine billeder fast. (Eller du kunne lave det på din computer).
  • Du skal bruge saks, lim, tape, tuscher og/eller knappenåle.
  • Du skal have en bunke blade og magasiner du kan klippe i.
  • Vigtigt: Du skal vælge billeder ud fra at du har lyst til at se på det hver dag.
  • Afsæt 1-2 stressfrie timer til det. Du må gerne bruge noget tid på det. Der er jo en vigtig opgave. Sæt den rette stemning med måske lidt stearinlys og noget godt musik.
  • Du kan vælge at gøre det alene, eller du kan mødes med nogle venner og lave et Vision Board Party, hvor I hygger og inspirerer hinanden.
  • Læg alle billeder ud på dit karton/korkplade inden du gøre det hele fast. Så får du det pæneste resultat.

Nu er du færdig, hvad gør du så?

Nu skal det op og hænge et sted hvor du kommer ofte eller hvor du arbejdet. Det kunne være over dit skrivebord eller i et køkken.

Nu vil du dagligt og måske mange gange hver dag blive mindet om, hvad der faktisk betyder noget for dig og du vil mentalt kode dig selv til at komme derhen, hvor du er bedst i balance, er den bedste version af dig selv og med de mennesker der betyder noget for dig. (Hvis det er der der er på dit board).

Et Vision Board fører til dine Leveregler

Efter din visualisering af hvad der er vigtigt for dig, kan du overføre denne bevidstliggørelse til nogle Leveregler for dig selv. Når du laver 1-3 leveregler handler det om: Hvad er vigtigt for mig lige nu, der hvor jeg er i livet og hvordan får jeg overført det til min hverdag?

Skal vi lave dit Vision Board sammen?

Vi laver mentaltræning, målsætninger og planlægger store mål med flere studerende hvert år. Del af den proces omhandler også Vision Boards. Det er et kraftfuldt værktøjer i vores procesarbejde med den studerende.

Vil du vide mere, kan du kontakte Thomas på thomas@spine.dk eller skriv til Tine på tine@spine.dk

[contact-form-7 id=”5123″ title=”contact 3”]

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO