Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Vejrtrækningsproblemer

Vejrtrækningsproblemer

Kan du sidde stille på en stol og pludselig føle, at du ikke kan trække vejret? Mange oplever, at deres vejrtrækning hæmmer deres bevægelser eller udløser angst. Har du har stress eller depression, er det naturligt, at åndedrættes ikke fungerer optimalt.

Når jeg spørger mine klienter, deltagere til foredrag eller svømmerne på svømmelandsholdet, om de ved, hvordan de trækker vejret, er det sjældent noget, de tænker over. Godt det samme, for vi trækker vejret 20.000 gange i døgnet. Omvendt kan vi have en stor indflydelse på vores vejrtrækning og dermed vores tilstand i krop og psyke.

Men er du presset, har stress eller depression, kan du styre din spænding gennem åndedrættet. Åndedrættet er fundamentalt for al liv, og trækker du ikke vejret godt nok, får det indflydelse på hjerne og krop.

Man kan ikke overdrive betydningen af at have et dybt åndedræt. 60% af kroppens affaldsstoffer udåndes gennem munden. 25% bliver udskilt gennem huden, og kun 15% udledes gennem afføring og urin.

Fysiske reaktioner på det dybe, gode åndedræt:
1. Lymfesystemet aktiveres.
2. Dine organer bliver afspændt og masseres. Spændinger, som kan ligge imellem tarme, lever og mave sæk, løsnens.
3. Dine muskler vil slippe spændingerne, og du vil opleve færre smerter og mindre uro.

Psykiske fordele af det dybe åndedræt:
1. Du aktiverer den afslappende del af det autonome nervesystem. Din balance genskabes.
2. Dit stressniveau sænkes.
3. Dit overblik øges, og du kan igen tænke klart.
4. Angst og frygt minimeres gennem åndedrætsøvelser

Åndedræts øvelser:

1. Læg dig ned, og slap så godt af i hele kroppen som muligt. Læg dine hænder på maven, og mærk efter, hvor du trækker vejret:

1) i brystet

2) ved solar plexus eller

3) i maven.

2. Tag 5 dybe indåndinger, siddende eller liggende. Når du trækker vejret ind, bliver din mave stor og rund, og når du ånder ud, bliver maven flad. Vend herefter tilbage til din egen rytme og mærk efter, hvordan du bliver mere afslapet.

3. Sammenhængende vejrtrækninger: Læg eller sid afslappet. Træk nu vejret ind og ud, uden pause imellem din indånding og udånding. Øvelsen kaldes også for kongevejen, da man mener, at øvelsen åbner op til et rige af tryghed og visdom. Gør denne øvelse i 5-20 minutter.

OBS: Du kan føle svimmelhed efter øvelser, men dette er blot udtryk for at du har fået mere ilt til hjernen, end du plejer. Rejs dig stille op, og tag det roligt i et par minutter.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO