Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Vejrtrækningsproblemer – Øvelse 1

Vejrtrækningsproblemer – Øvelse 1

Du vil gerne have åndedrættet ned i maven, men noget blokerer for det. Her er en introduktion til, hvordan du måske kan frigøre dit åndedræt.

Åndedrætsproblemer er for mange med stress et af symptomerne. Flere synes ikke at de kan få luften ned nok i maven, mange klager over ømhed i halsmusklerne og skuldermusklerne. Disse muskler kan ved store anstrengelser hjælpe åndedrættet til at øge mængden af luftindtag. Men det bør ikke være nødvendigt at aktivere disse muskler, når du sidder ved en computer eller blot går roligt rundt.

Normalt trækker vi vejret 12-15 gange i minuttet ved almindeligt arbejde eller når vi blot sidder. Prøv at tælle dine åndedræt pr. minut. Trækker du vejret for hurtigt, vil du blive unødigt træk i halsmuskler og kan opleve spændinger i brystkassen.

Afsæt tid til at få fokus på din åndedræt. Betragt dit åndedræt og prøv at koble det med dine følelser og situationen lige nu. Hvad føler du, hvad sker lige nu og hvordan reagerer du, og hvordan er dit åndedræt?

Mange af mine klienter oplever at kunne sove bedre, blot ved at have fokus på åndedrættet. Dermed bedres søvnen, personen er mere frisk om morgenen og nervesystemet vil være mere i balance mellem aktivering og opladning.

Åndedrætsøvlse til bedre vejrtrækning
Øvelsen får dig hurtigt ned i fart og du bliver bevidst om din vejrtrækning

20 forbundne vejrtrækninger
Lig eller sid afslappet. Prøv at slappe af i arme, skuldre, ryg, balder og ben.

Tag 4 åndedrag, som er noget dybere end du normalt tager dem. Bind dem sammen, så du trækker vejret uden pause imellem indånding og udånding. Det 5. åndedræt skal være meget dybt og udspile maven helt. Nu har du taget 4 forbundne og 1 dybt. Start straks med 4 nye sammenhængne åndedrag, så du i alt laver en serie på 20 åndedrag.

Giv øvelsen videre til en du holder af.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

6700 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Grønnegade 56,
1. sal
8000 Aarhus C 

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2018 © SPINE - INFO