Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
studietvivl

STUDIETVIVL – Knæk koden til det studieliv du ønskede

Sidder du lige nu mærker en knuden i maven, fordi du stadig ikke føler du har fået greb om dit studie? Har en lille studietvivl sneget sig ind i dine tanker?

Få vores Test din studievaner og se hvad du kan ændre så du slipper studietvivlen. 

I denne artikel sætter vi spot på det studielive du fortjener og håbede på du skulle have.  Jeg vil hjælpe dig med at blive klogere på, hvordan du studerer bedst og er den glade person du ved du også er.

Af stressrådgiver og studiecoach, Tine Persson.

Idealet om det perfekte studieliv, alle kan jo…

Alle dine medstuderende har tilsyneladende det perfekte studieliv. De har overblik over pensum, skriver gode noter og stiller altid de rigtige spørgsmål til underviserne. Samtidig har de – naturligvis – det helt rigtige studiejob med spændende arbejdsopgaver. Og minsandten om de ikke også har tid til både fredagsbar, weekendbrunch og madklub med vennerne.

Men du føler dig måske lidt utilstrækkelig i forhold til de andre

Derfor sidder du lige nu med følelsen af, at du måske ikke egne dig til at være studerende og du begynder muligvis at tvivle på, om du er landet det rigtige sted. Men studietvivl er en naturlig del af at starte på en videregående uddannelse – og du er slet ikke den eneste.  Og studietvivlen kan nemt snige sig ind på både 2., 3. og 4. semester.

Læs artiklen: 7 mulige årsager til at du tvivler på dit studie lige nu

”En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at 35% af de studerende på universitetet ind imellem tvivler på, om de har valgt rigtigt”

Det kan være svært at finde sin egen studierytme og stil

Dette siger jeg, fordi vi af erfaring ved, at tvivl og usikkerhed de første semestre ikke nødvendigvis handler om manglende faglige evner. Det handler i højere grad om, at overgangen fra gymnasiet til en videregående uddannelse er overvældende og kræver tilvænning.

Og en masse andre ting, du har med i din mentale rygsæk. Men husk, det er aldrig for sent at få hældt indholdet ud på bordet og se på det.

På videregående uddannelser stilles der store krav til selvstændighed og det forventes, at du er i stand til at strukturere dit studieliv. Du skal også håndtere og overskue store mængder af pensum og i øvrigt være i stand til at skrive længere og mere komplekse eksamensopgaver.

Alt dette øger risikoen for, at du som studerende på bare få uger eller måneder kan komme håbløst bagud, hvis ikke du fra starten har fået det rette greb.

Men hvad betyder det så for dig?

Knæk koden til det gode studieliv

Det betyder, at selvom du klarede dig gennem gymnasiet med forskellige studiestrategier, stilles der på din uddannelse flere og højere krav og det betyder, at du er nødt til at udvikle dig fra at være elev til at være studerende. Du skal med andre ord afprøve forskellige studiestrategier undervejs på dit studie for at finde ud af, hvad der passer til dig og dit liv.

Hvad er det gode studieliv for dig?

Der findes ikke én optimal og universel måde at gribe sit studie an på. For mange studerende som følger strømmen og ”bare” gør som de andre medstuderende vil sandsynligvis aldrig deres egen individuelle studiestrategi. Det kræver nemlig et aktivt valg at gå imod strømmen for at knække koden til, hvad der er det gode studieliv for dig. Og selvom din læsemakker måske gør det lige modsatte, så er der ikke noget rigtig og forkert – det afhænger helt og holdent af dig selv.

Det tager tid at få greb om det gode studieliv og en balanceret hverdag

Selvom det ind imellem godt kan virke sådan – se bare på dine medstuderende der virker til at have styr på det hele fra starten – forventes det ikke, at det er noget, som du ”bare” skal kunne fra begyndelsen.

Første skridt mod det gode studieliv: Test dine studievaner

Test dine studievaner

For at blive klogere på, hvad der er det gode studieliv for dig, skal du først vide, hvordan du studerer bedst.

I SPINE har vi derfor udviklet en test, som du kan prøve kræfter med lige: Tag testen 

Når du har taget testen, er det næste vigtige skridt, at du overvejer om du på baggrund af dine svar skal ændre din studiepraksis?

Udnyt for eksempel din døgnrytme bedre

Arbejder du f.eks. bedst om aftenen, men sidder du altid og kæmper med din læsning fra kl. 08-16?

Eller arbejder du bedst hjemme i rolige, hyggelige og uforstyrrede rammer, men sidder altid og forsøger at koncentrere dig på læsesalen?

Hvis der er denne form for uoverensstemmelser mellem din nuværende studiepraksis og hvordan du reelt arbejder bedst, så er det tid til at ændre på dine arbejdsvilkår og måske afprøve nogle nye metoder.

Mangler du meningsfulde metoder til en effektiv studiedag?

Vi hjælper dagligt studerende fra hele landet med at få mere effektive studieteknikker og skabe det studieliv, hver studerende ønsker for sig selv.

Vil du høre mere om hvordan vi også kan hjælpe dig, kontakt da Tine Persson på tine@spine.dk

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO