Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
stresssymptomer

Disse symptomer kan være stress – Kan du genkende nogle af dem?

Lær at spotte dine stresssymptomer. Stresssymptomer er forskellige fra person til person. Første skridt til god stresshåndtering er, at du kender dine egne stresssymptomer.

stresssymptomer

Symptomer på stress deles op i tre grupper. Det er forskelligt, om du har flest fysiske, psykiske eller adfærdsmæssige symptomer. Eller måske en blanding af alle tre grupper.

Det er vigtigt at pointere, at symptomerne i skemaet nedenfor ikke nødvendigvis har noget med stress at gøre, og er du i tvivl, skal du altid opsøge din egen læge for at afklare, hvorfor du oplever bestemte symptomer.

Du kan se symptomskemaet nedenfor

stresssymptomer

Normalt har vores klienter 5-10 symptomer fra skemaet, som de har oplevet over 4 uger – hver dag.

TAG en stresstest her (åbner en pdf-stresstest)

Beskrivelse af 5 typiske stress-symptomer hos studerende

Som sagt så er det meget forskellige symptomer, vi oplever, når vi har stress. Men vi oplever i vores arbejde med studerende, at nogle symptomer går igen fra studerende til studerende:

1. Dårlig hukommelse og koncentrationsbesvær

Når du belastes over lang tid (uger, måneder og år), vil specielt dit hukommelsescenter blive sårbart. Derfor vil du opleve, at du har sværere ved at huske dit pensum, at du må læse den samme artikel igen og igen, at du glemmer aftaler, og at du kan koncentrere dig i kortere og kortere tid. Alt sammen ikke optimale symptomer, hvis man er studerende.

2. Træthed og følelse af udmattelse

Selv om du sover 8 timer, så er du lige så træt som et alderdomshjem. Måske er du klar til at sove igen allerede kl. 13, mens du er på studiet, og det er svært at tage sig sammen til at læse, når du kommer hjem fra studiet. Det er din krop, som fortæller dig, at du mangler restitution, og det er ikke noget, du kan indhente på en weekend – desværre.

3. Indre uro og smerter

Selv om du sidder stille ved computeren eller ligger i sengen, så har du indre uro i benene eller hele kroppen. Du er mentalt træt, men kroppen sitrer og bobler af for meget energi.
Det er din krop, der fortæller dig, at dit nervesystem er overgearet, eller du trænger til også at være fysisk aktiv – ikke kun mentalt aktiv. Smerter kan forekomme under langvarig stresspåvirkning. Smerter fra muskler i ben, ryg, arme, skuldre og nakke. Det kan være psykiske belastninger, der manifesterer sig fysisk.

4. Indesluttet og aggressiv

Det er normalt, at man under stresspåvirkning ikke har så megen lyst eller energi til at være social. Man orker ikke fester eller at spise sammen med sin læsegruppe. Samtidig kan din lunte over for andre mennesker også være kortere. Andre irriterer dig hurtigere – nogle gange helt uden grund.

5. Præstationsangst

Når du er mentalt belastet, er der naturligt, at din motivation og tro på egne evner bliver mindre. Det betyder, at du tror mindre på din egen dømmekraft og kan miste troen på, at du kan klare en eksamen. Det resulterer i tanker om at udskyde en eksamen eller tage et helt semester om.

Husk, at andre symptomer er lige så ”rigtige” for dig.

Du kan også prøve at tage en stresstest – Tryk her og prøv (du åbner en pdf)

Skal vi hjælpe dig med dit studiestress?

Vi har 14 års erfaring med stressrådgivning og stressbehandling og har speciale i unges mentale trivsel. Du kan altid skrive til os gratis og høre, hvordan vi kan hjælpe dig. Stressrådgiver Tine Persson sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Skriv til Tine på tine@spine.dk.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO