Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Stress er også en fysisk tilstand (Ét ord kan gøre dig stressfri)

Stress er også en fysisk tilstand (Ét ord kan gøre dig stressfri)

Har du snurren i fingrene, uro i kroppen, høj puls, hovedpine eller mavesmerter? Så er det i mange tilfælde symptomer på stress. Stress er også en fysisk tilstand.

Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape

Mange af mine klienter kommer, fordi de har symptomer, de ikke kan forklare, eller deres læge ikke kan afklare som rene fysiske symptomer eller fysisk sygdom. Svaret kan lyde: Vi kan ikke se du fejler noget, så vi kan ikke gøre mere.

Men du har jo stadig symptomerne, hvad så?

Dejligt at du ikke fejler noget fysisk. Men du har fortsat dine symptomer som generer dig, gør ondt eller bekymrer dig. I flere tilfælde kan en mere overordnet undersøgelse konkludere at det kan skyldes dit forhøjede stressniveau.

Sådan kan du undersøges for stress og dine fysiske symptomer.

I samtalen vil jeg bl.a. afdække følgende punkter:

  1. Hvor mange belastninger er der i dit liv. (Her ser jeg både på dit studieliv, dit privatliv, dit sociale liv, økonomi og usikkerheder). Alle belastninger skal med i denne fase.
  2. Hvor mange ressourcer har du. (Her afdækker jeg din søvnkvalitet, antal timer du sover, hvilken mad du spiser, hvor meget fysisk aktivitet du får, hvordan dit sociale netværk er, og hvad der lader dig op).
  3. Hvordan tænker du om dig selv. (Jeg ved at måden vi tænker på, er afgørende for hvordan vi håndterer udfordringer og opgaver i vores liv – evnen til at lykkes og problemløse er afgørende for oplevelsen af stress og belastning).

Dit nervesystem fortæller om du har stress

Med udgangspunkt i vores autonome nervesystem, som blandt andet står for vores urgamle instinkter som kamp, flugt eller spil død, kan man forklare mange ting i forhold til den tilstand du har.

Er du mere eller mindre i kamp-beredskab hele dagen, sover dårligt, er urolig og nervøs, så kan du ikke aktivere den del af nervesystemet der får dig til at slappe af, blive rolig og lade op.

Læs også: Knækker du psykisk over egne høje forventninger.

Dette ene ord kan gøre dig stressfri

Helt basalt er kroppen bygget til at søge balance. Helt fra celleplan til din livssituation. Er det ikke muligt at have en vis form for balance i dit liv, vil du over tid udvikle symptomer på stress, udbrændthed eller depression.

Ordet er BALANCE.

Det er derfor du kan opleve de fysiske symptomer. Og dine fysiske symptomer kan godt relateres til mental og fysisk ubalance samt stress.

Du må ikke overhøre signalerne (kroppen hjælper dig)

Derfor skal du også kende dine stresssymptomer. For du får sikkert de samme tre symptomer til at starte med, hver gang du føler dig udfordret og presset.

Øvelse: En øvelse til dig er at kende dine top tre stresssymptomer.

Så ved du at når disse kommer, så skal du være opmærksom, og ikke slå det hen.

Har du brug for hjælp til at sænke dit stressniveau?

Du kan læse, hvordan jeg kan sænke dit stressniveau og give dig glæden og lysten til studielivet tilbage igen.

Du kan altid kontakte mig og høre, hvad jeg kan gøre for dig.

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO