Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Er du stille og indadvendt? Du kan få en høj mundtlig karakter med disse 4 trin

Er du stille og indadvendt? Du kan få en høj mundtlig karakter med disse 4 trin

Oplever du at sidde til undervisning og kende svaret, men ikke at turde række hånden op? Får du ikke sagt alt det, du ved til eksamener? Disse 4 trin vil gøre det nemmere for dig.

Ofte når jeg møder en stille, lidt introvert studerende på klinikken, kan jeg se, hvor forpint han eller hun er. For den studerende har gennem lang tid, mærket, at al det hårde arbejde og det høje vidensniveau, ikke bliver forløst.

Burde du få højere karakterer, hvis du turde sige mere?

Min holdning er, at så længe mundtlige eksamener er kunstige situationer, hvor vi måler på en given dag og et givent tidspunkt, hvad du kan præstere, så får for mange stille studerende for lave karakterer.

Det handler ikke om, at du skal skifte personlighed. Det handler om, at du forstår, at du har så meget på hjertet, der er godt, at du får lyst til at sige det højt.

Jeg bruger 4 trin, så stille studerende også får en fest til eksamen

Trin 1: Hvorfor er du så stille?

Vi afdækker sammen, hvorfor den studerende er forsigtig, afventende og stille i timerne eller til eksamen.

Skyldes det tidligere nederlag, mangel på selvtillid, eller er det del af den personlighed, den studerende har. Den viden bruger vi til at gå til trin 2.

Trin 2: Vi træner dig ud af komfortzonen

Sammen forsøger vi at træne den studerende ud af komfortzonen. Zonen, hvor du f.eks. ikke rækker hånden op, selv om du kender svaret. Eller zonen, hvor du accepterer, at du kunne have sagt mere til eksamen, men bøjer hovedet og går stille og lidt trist hjem med en for lav karakter.

Du kan f.eks. prøve at få så mange streger pr. time for hver gang du rækker hånden op. Du øver din mundtlige eksamen for mange flere, end du plejer og ikke kun din mor

Trin 3: Vi tillader, at alle tanker prøver at påvirke dine præstationer

Nogle af de stille og introverte studerende, jeg hjælper, gør sig mange tanker om, hvad andre vil tænke om dem i klassen eller til eksamen.

De er meget detaljeorienterede og har stort fokus på at gøre det ”rigtigt”. Det er godt at være grundig, men det kan også hæmme så meget, at du får sagt for lidt.

Derfor træner vi øvelser, hvor alle typer af tanker er velkomne. Vi ved, at tanker kun er tanker, og de ikke er en del af os som personer. Igen og igen prøver vi at være sammen med de tanker, der hæmmer, at du kan sige noget, når det gælder.

Trin 4: Vi mentaltræner din eksamen

Den stille studerende, skal lære at se sig selv i et andet lys… Et talende et af slagsen.

Så jeg giver øvelser, hvor den studerende igen og igen, mentaltræner sig til den gode talende og langt mere dominerende eksamen.

På eksamensdagen, føler den studerende, at vedkommende har været til eksamen før. Det har vedkommende også, i sine tanker. Og i de tanker, var den studerende talende, sprudlende, energisk, glad og fik præcis den karakter, han eller hun fortjente.

Vil du have endnu mere hjælp til dine kommende eksamener?

Har du lyst til at jeg også skal hjælpe dig igennem eksamen, og er du den stille type, der ikke præsterer optimalt til eksamen, så har vi årelang erfaring med at afhjælpe det.

Heldigvis er der mange ting, den stille studerende kan gøre.

Skal vi nå at få dig klar til dine mundtlige eksamener, så skriv til thomas@spine.dk.

Du kan se her, hvem der er klar til at tage imod dig.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO