Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Sådan består du re-eksamen

Sådan består du re-eksamen

Du havde læst det du kunne, du havde øvet dig, løst gamle eksamensopgaver og afholdt mini-eksamen for din mor eller bedste ven 50 gange inden eksamen. Men så dumper du alligevel. Du skal til re-eksamen.

Her er de vigtigste ting du skal gøre for at bestå din re-eksamen.

Stop ulykken og skab overblik

Måske føles det som en ulykke der ramler ned over dig, hvis du er dumpet, og jeg vil heller ikke prøve at tage følelsen fra dig, men du kan blive nødt til at sunde dig og skabe et overblik.

Et er følelser, noget andet er realiteter, og her skal du selv være en aktiv medspiller, selv om du måske har lyst til at grave dig ned med en meget lille teske eller se alle sæsoner med Jack Bauer i 24 timer.

Hvad gik galt

Flere af de studerende jeg har samtaler med på stressklinikken, har allermest mest lyst til at vende oplevelsen ryggen og håbe på et bedre resultat. Netop det at vende realiteterne ryggen og håbe, er der ikke mange, der har fået noget godt ud af.

Så du skal evaluere den eksamen du er dumpet i, du skal have spolet tilbage og afklaret hvor gik det godt, og hvor var årsagen til at den ikke gik denne gang.

Brug denne evalueringsmetode

En metode jeg bruger med succes, er metoden KEEP, DROP, ADD. Du tager et stykke papir og laver tre store felter og skriver keep, drop, add i dem.

Så går du minutiøst læseperioden og selve eksamen igennem. Hvad vil du beholde og gøre igen fra læse perioden, hvad fungerede for dig?

Hvad vil du droppe og undlade, når du skal læse op igen, hvad fungerede bare ikke for dig?

Og hvad vil du tilføje, gøre som noget nyt til din re-eksamen.

Det er vigtigt her at erkende og se, at ikke alt gik galt, flere elementer var gode. Måske havde du en god rytme i læseperioden, fik trænet lidt, fik din søvn, men du havde ikke øvet nok på selve eksamen, eller du havde været for social overfor din veninde som havde det svært med kæresten, og derfor mistede du fokus.

Og til slut, hvad kunne være en god ide at prøve, som du ikke har gjort før.

Gør du det samme igen, så dumper du igen

Desværre har jeg for ofte set studerende krampagtigt forsøge at bestå, ved at gøre samme fejl igen og igen. Det er derfor du skal træde et skridt tilbage og skabe et overblik. Den der forbereder sig på næste opgave, har nemmere ved at holde fokus og justere til undervejs, end den der desperat bare går i gang med opgaven, i dette tilfælde din re-eksamen.

Turbo klynk og kom videre

Nu lyder jeg måske som en gammel sergent, der er blottet for følelser. Slet ikke. Men hvis du skal kunne holde fokus på at læse op igen, samle handsken op og igen kaste dig ind i kampen, så kan det være en fordel at du ikke hele tiden, har følelserne kørende i baghovedet, ala fuck det er træls, det er synd for mig, alle har det nemmere end mig, hvis bare jeg kunne få mere tid, og jeg kunne blive ved.

Få grædt, få råbt højt, få sparket til en plastickurv (som ikke har kostet for meget), få løbet den tur, og få så sat håret og kom i gang igen. Få rettet blikket ind som en laserstråle på målet.

Og lige en ting mere…

Når du så har bestået din re-eksamen, så skal du huske en meget vigtig detalje. Du må ikke glemme den eller nedtone betydningen af den og du må slet ikke forfladige effekten af at gøre det.

Du skal huske at fejre dig selv, du skal huske at være så knusende glad og løbe rundt og fortælle dig selv og andre, hvor helt enormt sej du har været. For du har vist dig selv, at du kunne holde fokus, være udholden og tage det ansvar for det studie du har valgt og brænder for.

Aller sidste ting….

Jeg dumpede selv min anatomi eksamen på fysioterapeutstudiet, der var mange årsager, men jeg kan stadig efter 11 år huske følelsen af, at jeg ikke troede på det, at det var løgn og hvordan det føltes som et bjerg der pludselig skød op af jorden foran mig. Men jeg kom igen, bestod og har været uddannet i snart 9 år.

Du kan også gøre det….

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

6700 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Ceres Alle 11 
8000 Aarhus C 

Kontakt

T: 60 56 60 90
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2018 © SPINE