Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
viljestyrke

Få meget mere VILJESTYRKE på 10 sekunder med denne mentale øvelse

Har du viljestyrke? Du ved du burde læse lige nu, du havde også aftalt en løbetur med dig selv og se dig selv nu. Liggende på sengen og ser Netflix (og drikker kakaomælk).

Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape

Hvordan forduftede din viljestyrke så let?

Der skete det der sker for os alle sammen hver dag. Vi har ikke styr på vores ubevidste sind og den kraft den har over os. Jamen, tænker du. Jeg plejer da nok at have viljestyrke. I hvert fald er det sådan jeg tænker om mig selv.

Sorry, men dit selvbillede er lidt forvrænget

De fleste af os har langt højere tanker om vores evner og dømmekraft, end hvad godt er. Og det er ikke fordi du er specielt selvfed eller selvoptaget. Det er normal menneskelig adfærd.

Faktisk mener man at 80-90 % af vores adfærd er ubevidst. Altså er styret af vores limbiske system i hjernen. Der hvor vores gamle vaner, følelser og instinkter sidder.

Her sidder din ”jeg elsker Netflix og et glas kakaomælk-vanen”

I det center er der lagret alle de oplevelser du har gjort dig. Både de gode og naturligvis også dine dårlige vaner.

Er du ikke særlig vågen, når du skal træffe de rigtige valg, f.eks. i læseperioden med mange eksamener, så vil du være tilbøjelig til at træffe de rare, dejlige og behagelige valg.

Du udsætter din læsning, du drikker 3 glas kakaomælk og dropper at løbe til i morgen. (der er det sikkert også bedre vejr).

Denne mentale øvelse, bremser dine dårlige valg og dårlige vaner og øger din viljestyrke

Det kræver stor mental kraft at overdøve dit limbiske system og træffe de fornuftige og rationelle valg. Her har du brug for en ”ven”. En øvelse der instant gør dig i stand til at træffe det bedste valg her og nu.

Vil du ikke have en milkshake, kom nu – du vil jo gerne have den, ikke

Lad mig give dig et eksempel, inden jeg slipper øvelsen fri til dig.

Når jeg kører hjem fra et foredrag jeg har holdt på Sjælland (jeg bor i Aarhus) og kører over Fyn. Så ved jeg at der ligger en Mac Donalds i Nyborg OG der ligger en mere i Vejle.

Det er sent og min stenalderhjerne lokker…”Du har lige holdt et godt foredrag. Skal du ikke belønnes? Du skal da have en milkshake i Nyborg, bare lige til at køre på. Du må godt”.

Men så hiver jeg den mentale øvelse frem og vinder det mentale slag

Ja, det lyder hyggeligt der kl. 22.00 hen over Fyn at sidde og suge i en milkshake, være lidt træt og give sig selv en belønning.

Men jeg har ikke godt af den milkshake (det er snart badesæson), jeg bliver bare mere dvask op igennem Jylland senere og det er dårlige kalorier. Men stenalderhjernen insisterer. Den elsker simpelthen sukker.

Det siger du til dig selv, når du vil have mere viljestyrke

Men her er tricket og det virker super godt.

Du spørger dig selv, lige når du er ved at træffe et dumt valg og du inderst inde godt ved at du burde lade være – du spørger:

HVAD VILLE EN ANDEN PERSON HAVE GJORT I MIN SITUATION?

Hvordan kender man det bedste svar, med dette spørgsmål?

Fordi vi træffer langt bedre beslutninger på andres vegne, end vi gør for os selv.

Vi kunne aldrig drømme om at være sådan over for andre, som vi nogle gange behandler os selv. Derfor virker det. Derfor er vi mere fornuftige på andres vegne.

Drak du så den milkshake hen over Fyn?

NEJ, jeg spurgte mig selv: Hvad ville Chris McDonald have gjort i denne situation… og med det samme slukkede lysten til milkshake.

For fornuftige Chris ville jo have en flaske vand med i bilen. Han ville sikkert også have frugt og nogle gode nødder med.

Så jeg ræser selvfølgelig forbi Mac’en i Nyborg og lige forbi den gyldne måge i Vejle. Stolt og tilfreds parkerer jeg bilen i Aarhus kl. 00.30. (med god samvittighed)

Vil du læse flere af vores artikler, så finder du masser af inspiration her

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO