Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Lær at motivere dig selv (hvis du har prøvet ikke at nå dine mål)

Lær at motivere dig selv (hvis du har prøvet ikke at nå dine mål)

Går du i ring med dine opgaver og spilder en masse timer? Har du et stort mål, men kommer faktisk ikke i gang, og tættere på det du brænder for? Lær at motivere dig selv, så du ikke skuffer dig selv igen og igen.

Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape

Motivation er afgørende for, at få det liv du ønsker

Din motivation er drivkraften for at leve det (studie)liv, hvor du både udvikler, skaber og flytter dig.

Kig på dem der allerede motiverer sig selv

Men hvis du ikke er vant til at motivere dig selv, så hold ud. Det kan læres og trænes. Start med at se, hvad andre omkring dig gør. Når vi ikke har mening med det vi gør, så motiveres vi ikke til at sætte i gang og gøre noget.

Men kig på hvad andre gør af handlinger i hverdagen (er de gode til at lave planer, prioritere eller klarlægge hvad de vil og ikke vil?). Læg mærke til hvordan de taler om det de skal nå. Gør de opgaverne større end de er, eller taler de konkret om, hvordan de når det?

En lille opgave til dig: Se skarpere end du nogensinde har gjort før

Måske er det indlysende for dig, men mange studerende har svært ved at vælge, hvad de skal gå efter. (Der er så mange muligheder).

Opgaven er: Du skal bruge lidt tid på at mærke, hvad du lige nu, dette semester, de næste 2-3 måneder, virkelig vil prioritere.

Hvad vil du så præcist vælge til og fra, så det bliver nemmere at få et klart mål?

Forskellen på det du VIL og det du GERNE VIL

De studerende jeg arbejder med, og som når deres mål (og er langt mere tilfredse, glade og stressfri), er dem der kan skelne mellem de to forskelle. Vil du det, eller kunne det være spændende hvis…? Der er kæmpe forskel.

Læs også: Sådan kan vi hjælpe dig til mere motivation

Teknikker til et mentalt forspring til mere motivation

Vi har alle en indre dialog kørende, og nogle dialoger har vi kørt (rigtig) mange gange. Desværre er de ikke altid de bedste for os selv.

Din indre dialog skal være positiv:

Lav billeder af dig selv, hvor du gør det du gerne vil. Hvor du arbejder dig hen imod målet, og ser dig selv være glad og modig.

”Klik” dig selv til et positivt mindset

Når du træner en hund, fokuserer man på, at hunden skal fokusere på det man vil have den til at gøre. Så hver gang hunden gør det godt, så klikker man med en ”klikker”. Hunden lærer at når den gør dét og dét, så udløser det en belønning.

Du kan indarbejde kliks for dig selv, ved f.eks. at fløjte når du går fra undervisning til undervisning, eller sige en sætning, hver gang du gør det du har planlagt. Over tid lærer du underbevidstheden, hvad du gør godt og du kan mærke det i kroppen og mentalt, som en god følelse.

Track alle dine forandringer (og bliv stolt)

Sæt kryds hver gang du har læst 30 minutter, hver gang du har sovet 8 timer, hver gang du roste dig selv, hver gang du tager en bevidst pause imellem læsningen.

Når vi ser sort på hvidt, at vi faktisk gør det der skal til for at nå vores mål, så bliver vi endnu mere motiveret for at gøre mere. Når jeg kan se at jeg faktisk har holdt 6 gange 5-minutters pauser i dag, hvor jeg gik udenfor og fik frisk luft og mærkede at det gav pote under læsningen, motiverer det. Så lærer du at det her skal du fortsætte med, for det virker godt for dig.

Skal vi sammen træne din motivation i topform?

Igennem 15 år har jeg trænet og rådgivet studerende, atleter og erhvervsfolk i træning af deres motivation.

Sammen kan vi identificere, hvorfor du ofte mister motivationen, hvordan du får den igen og allervigtigst, hvordan du dag for dag bibeholder en stærk motivation.

Her kan du se hvordan jeg hjælper andre til mere motivation, hvad vi kan skabe sammen.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO