Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
studiestart

Pakkeliste til din mentale rygsæk, når du har studiestart (11 ting du skal have med for at overleve studiet)

Din ultimative fysiske og mentale pakkeliste, så du klarer alle de strabadser du vil møde de næste mange måneder på dit nye studie og til studiestart.

Er du klar til studiestart og til at klatre op ad de mentale bjerge og de snoede studieveje, du skal møde de næste mange måneder? For det handler ikke kun om at kunne pælesidde mange timer på læsesalen og prøve at lære alt udenad.

Derfor får du nu den pakkeliste, der giver muligheden for at komme godt i gang til studiestart.

1: Rygsækken

Din rygsæk er dit mentale overskud, de værdier og de holdninger du har med hjemmefra og har suget til dig gennem livet. Den skal kunne rumme store mængder af slid og blæst og ikke mindst redde dig, når du vælter på en glat sten og lander på ryggen.

2: Ét sæt pænt tøj til når du skal gøre dig lækker

Du kan ikke have alt med i rygsækken, men ét sæt pænt tøj er vigtigt. Et studieliv er også et socialt liv og det er vigtigt at du tager dig godt ud, når du første gang møder dine studiekammerater.

Så få et sæt tøj med, som du synes du har det godt med og som viser den bedste side af dig frem.

3: Tøj der må blive snavset og kan tåle alt slags studievejr

Du får flest hverdage, så slidstærkt tøj, der kan tåle det meste, er nødvendigt. Her skal du ikke nødvendigvis se lækker ud, men have tøj på, der sidder godt og som du kan arbejde og læse i mange timer i.

Læs også: Disse 4 typer skal oftest til re-eksamen

4: Mentalplaster og gazebind

Du vil snuble og falde. Sådan er det på den slags ruter du har valgt at gå nu. Måske slår du dig og bløder lidt. Så lidt mentalt plaster, der stopper blødningen og som gør at du kan fortsætte. Det er surt at snuble og føle at du fejler.

Men hey, alle de seje helte har ar på kroppen. Det hedder Grit og viser noget om at du har levet og overvundet mange ting 🙂 Det gør dig sej.

5: Fintvævet Bullshitfilter til at dække dit hoved

Hold op, du kommer til at møde mange situationer, hvor du vil tvivle på dig selv og tænke: Er alle de andre bare så gode som de ser ud til?

NEJ, vi lever i en glansbillede-tidsalder, og alle viser kun de pæneste sider frem af dem selv. Så husk at have dit Bullshitfilter over hovedet, når du tager på studiet (hver dag). Det vil tage det værste crap, røverhistorier og glamoursnak du møder.

Fordelen med dit bullshitfilter er at du bevarer begge ben på jorden og tvivler mindst muligt på dig selv.

Spændende artikel: Vend dine negative tanker til positive med denne øvelse

6: Pighalsbånd til dit vilde ego

Du vil have den vilde energi til studiet når du starter. Men det skal styres og her anbefaler vi (desværre) et pighalsbånd til at styre dit ego. Mindre kan ikke gøre det, for du vil flere gange opleve at dit ego og din energi for at gøre det godt nok, vil løbe ud over stepperne og måske vælte dig omkuld.

Så på med halsbåndet og ryk dig selv lidt i halsen nogle gange og sig så: Jeg tror lige vi tager en slapper i eftermiddag, der kommer også en ny kaffeaftale. Jeg skal være alene i dag. Nu slapper du fandme lidt af.

7: Et opladerstik så alle dine hjerneceller igen stritter i alle retninger

Du tænker sikkert: ”Jeg skal bare yde og give den gas på studiet”. Det er korrekt, men du skal også lade op og restituere og her pakker du noget af det allervigtigste til rygsækken.

Evnen til at lade op. Dit studieliv bliver energiløst og fladt, hvis du ikke også lærer at holde lidt fri – både fra bøgerne og fra det sociale måske. Så hvad lader dig op og giver dig fornyet energi?

En flad studerende kan du ikke bruge til noget.

8: Massageolie til dine baller

Du kommer til at sidde meget mere ned, end du måske har prøvet før. Så du får både ømme og flade baller. Her skal du bruge lidt massage olie, så der igen kommer blod og liv til den del af kroppen, du sidder mest på under studiet.

Uden fis, dine ballemuskler er oftest nogle af de mest ømme muskelgrupper på kroppen, fordi du bruger ballemusklerne til så mange funktioner hver dag.

Du kan også klemme lidt på dem, når du står op i dine pauser, så der kommer blod til området igen. (Det med massageolien, skal du måske gøre derhjemme selv).

Podcast: 6 øvelser til bedre kropssprog til eksamen og jobsamtaler

9: Et stort tæppe til at tage over hovedet

Nogle dage bliver det bare for meget og så er det eneste rigtige at gøre, at tage dit tæppe op af rygsækken og tage det over hovedet.

Helt seriøst, tag det over hovedet og luk hele verdenen ude i 10-15 minutter. Bare dig under tæppet. Find dig selv igen og genvind lysten til at gå ud i livet igen. Vi har alle brug for at tjekke ud og bare sidde med os selv uden andres forstyrrelse.

Men gør det hjemme, det kan godt virke underligt for andre, hvis du gør det i kantinen.

10: Viaskort – En døråbner til de fede ting på studiet

Det kan være dyrt at starte på studie. Ny bolig, møbler, bøger (mange bøger) og så alt det andet der får studielivet til at dreje rundt.

Bliv en haj til at tjekke apps ud, rabatmuligheder og forums på Facebook, hvor du kan få tips til at spare penge.

11: Telefonnummeret til mor og far

Du tænker måske… Deres nummer kan jeg da godt huske i hovedet. Men jeg siger bare… den dag hvor du er snublet, du har tårer i øjnene og du synes det hele brænder sammen, kan du ikke huske noget som helst.

Så skriv mors og fars nummer ned, så du kan ringe til dem, når det brænder på.

Nogle gange skal man bare lige høre mor og fars stemme, der siger ”det skal nok gå alt sammen, vi elsker dig”, så kan du igen og du begynder at gå på studiestien igen.

Tager de ikke telefonen, kan du måske ringe til din moster 🙂 Bare det virker.

Vi har det sorte bælte i studiestart og studietrivsel

Så har du spørgsmål eller har du brug for at vi guider dig til den bedste studiestart, så står både Tine og jeg klar nu.

Vi har i alt 17 års erfaring med rådgivning af studerende rundt om i hele landet. Vi har set det meste, så vi kan også godt forstå din situation når du skriver eller ringer.

Du kan få fat i os på thomas@spine.dk, eller tine@spine.dk.

Inden du ringer kan du læse om hvem vi er, lige her.

[contact-form-7 id=”5123″ title=”contact 3”]

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Grønnegade 56,
1. sal
8000 Aarhus C 

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO