Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
tabu depression tabu depression tabu depression

Hvorfor er stress og depression et tabu?

Hvorfor er stress og depression et tabu?

Hver dag er 350-400.000 personer sygemeldt pga. stress og depression. Alligevel er det et stort problem for de som har stress eller depression at fortælle om det.

At så mange har lidelsen og alligevel går med det selv, tyder på at psykiske lidelser stadig er et stort tabu, i forhold til et brækket ben eller andre mere tydelige gener. På klinikken SPINE møder jeg ofte mennesker, som lidere mere end nødvendigt er, grundet angst for at fortælle sin arbejdsgiver om ens tilstand.

Der er eksempler på virksomheder som i deres personale politik, åbner op for at indgå i samarbejde om psykiske lidelser, og alligevel fyrer personaler, når de fortæller at de har stress.

Erhvervsledere, virksomheder og private mister alle ressourcer, ved ikke at have åbenhed om, at man for en kortere eller længere periode, har det svært eller skal have støtte. Flere oplever at der er er mere respekt, til de som går ned med flaget, end dem som melder fra før de må sygemeldes.

En undersøgelse fra Ledernes hovedorganisation, viser at hver 3. erhversleder har svært ved at samtale om stress. Danske ledere har behov for flere kompetancer til at tale om handlemuligheder til stressramte, hvordan et dagsprogram sammensættes, og hvorledes en stressramt fastholdes og dermed bliver en succeshistorie for virksomheder og for personen selv.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

6700 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Ceres Alle 11 
8000 Aarhus C 

Kontakt

T: 60 56 60 90
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2018 © SPINE