Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Stress er også en fysisk tilstand (Ét ord kan gøre dig stressfri hurtigere)

Stress er også en fysisk tilstand (Ét ord kan gøre dig stressfri hurtigere)

Snurren i fingrene, uro i kroppen, høj puls, hovedpine eller mavesmerter? Så er det i flere tilfælde symptomer på stress. Stress er nemlig også en fysisk tilstand.

Af psykoterapeut Tine Persson.

Mange af mine klienter kommer, fordi de har symptomer, de ikke kan forklare, eller deres læge ikke kan afklare som rene fysiske symptomer eller fysisk sygdom. Svaret kan lyde: “Vi kan ikke se du fejler noget, så vi kan ikke gøre mere”.

Sådan undersøger jeg dig for stress og dine fysiske symptomer.

I samtalen afdækker jeg følgende punkter:

  1. Hvor mange belastninger er der i dit liv (lige nu og tidligere). (Her ser jeg både på dit studieliv, dit privatliv, dit sociale liv, økonomi og usikkerheder). Alle belastninger skal med i denne fase.
  2. Hvor mange ressourcer/kapacitet har du. (Her afdækker jeg din søvnkvalitet, antal timer du sover, hvilken mad du spiser, hvor meget fysisk aktivitet du får, hvordan dit sociale netværk er, og hvilke restitutionskilder du har og om du husker eller har overskud til dem).
  3. Hvilke tanker har du. (Jeg ved at måden vi tænker på, er afgørende for hvordan vi håndterer udfordringer og opgaver i vores liv – evnen til at lykkes og problemløse er afgørende for oplevelsen af stress og belastning).

Dit nervesystem fortæller om du har stress

Med udgangspunkt i vores autonome nervesystem, som blandt andet står for vores urgamle instinkter som kamp, flugt eller spil død, kan man forklare mange ting i forhold til den tilstand du har.

Er du mere eller mindre i kamp-beredskab hele dagen, sover dårligt, er urolig og nervøs, så kan du ikke aktivere den del af nervesystemet der får dig til at slappe af, blive rolig og lade op.

Se også (VIDEO): Forstå stress på 11 minutter.

Dette ene ord kan gøre dig stressfri.

Helt basalt er kroppen bygget til at søge balance. Helt fra celleplan til din livssituation – din krop vil altid søge en eller anden form for balance. Er det ikke muligt at have en vis form for balance i dit liv, kan du over tid udvikle symptomer på stress og i sidste ende en stressudløst depression.

Ordet er BALANCE.

Du må ikke overhøre signalerne (kroppen kommunikerer med dig, når den gør ondt).

Derfor skal du også kende dine stresssymptomer. For du får sikkert de samme tre symptomer til at starte med, hver gang du føler dig udfordret og presset.

Øvelse: En øvelse til dig er at kende dine top tre stresssymptomer. Se figuren nedenfor, og kig på hvilke symptomer du oftest får, når du er presset i dit liv.

Så ved du, at når disse kommer, så skal du være opmærksom, og ikke slå det hen.

Du kan se dine stresssymptomer som dine bedste venner, for dine bedste venner, fortæller dig forhåbentligt, at du virker til at have det dårligt.

stresssymptomer

Se også (VIDEO): Forstå stress på 11 minutter.

Vi kan også hjælpe dig med at sænke dit stressniveau og give dit energien og glæden tilbage.

Siden 2005 har vores speciale været stress, mistrivsel og mental sundhed og med over 8000 klientsamtaler, er vi klar til også at hjælpe dig med dine udfordringer.

Skriv helt uforpligtende til mig og hør, hvordan jeg også kan hjælpe dig.

Kontakt mig på mail: tine@spine.dk.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO