Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
juledagene

Sådan pleaser du mor og far, og får læst til eksamen i juledagene

Sådan pleaser du mor og far, og får læst til eksamen i juledagene

Juledagene står lige for døren og alle glæder sig til at slappe af. Undtagen dig. Du har eksaminer lige efter nytår. Disse 7 juleråd skal alle pressede studerende kende inden juleaften.

Får du også sms’er fra mor eller far i øjeblikket der skriver:

  • Har du købt gaver til…?
  • Ved du hvornår du kommer hjem?
  • Kommer du ikke d. 22., så kan vi nå at hygge lidt mere?
  • Vi skal ud til mormor d. 25. HELE dagen. Mormor glæder sig sådan til at se dig.
  • Jeg har gjort dit værelse klar, så du rigtig kan få læst en masse. Knus mor.

I juledagene er det næsten nemmere, at være hjemme hos dig selv (som normalt)

Det er jo ikke fordi du ikke orker din familie (nej nej da). Men det kan næsten være nemmere, at lægge et 1000 brikkers puslespil på 3 timer end at gøre alle i familien glade og samtidig nå at læse op til de eksaminer, der venter dig lige efter nytår.

Disse 7 juleråd skal du kende, så du ikke brænder sammen før, under eller efter juledagene.

Vi har samlet de bedste og meste brugbare råd til studerende, som vi hvert år giver til studerende og du får dem lige her:

Juleråd 1: Accept (og det gælder også din mor)

Du skal, men din mor og din far skal i særdeleshed, forstå, at det er nogle specielle år, mens du er studerende.

Fordi det i kalenderen er jul, så er dit studie åbent 24/7 og januar er den store eksamensmåned. Så selv om familien Danmark går på juleferie, så gearer de fleste studerende op i forberedelse. Sådan er det lige i år og måske også næste år. Men hey, det stopper når du er uddannet og det ønsker dine forældre vel også for dig.

Juleråd 2: Få forventningsafstemt med alle (og det gælder især din mor)

Få julesvisken på disken og få meldt ud, hvad du skal, hvad du har brug for og hvad du præcist kan og vil nå i juledagene.

Ellers ender det med, som det gør for mange studerende, at du prøver at sidde på to stole med én bagdel. Det kan du ikke og resultatet bliver at du går kold i familien og får ikke læst godt nok til eksamen.

Juleråd 3: Lad ikke tidsoptimisten tage din realitetssans (det gælder også din mor)

Prøv ikke at snyde din hjerne til at tro, at du kan være effektiv 17 timer om dagen. ”Hvis jeg lige tager med derhen, så kan jeg bagefter også nå….”. Nej, du bliver træt, som alle andre. Så undlad at tro at du kan pleace alle ved at læse dobbelt så hurtigt eller arbejde dobbelt så meget.

Juleråd 4: Hyg dig, når du hygger (med mor), og læs når du læser (uden mor)

Bestem dig for at du er nærværende, både når du hygger med familien og når du læse i bøgeren.

Ellers bliver det hele træls for dig. Så når du hygger, så hygger du igennem og når du læser, så må resten af familien klare julehyggen selv.

Juleråd 5: Bed om en (skriftlig) bekræftelse af din mor

Nogle mødre siger: “Du skal bare læse i juledagene”. “Det er bare dejligt at du kommer hjem til os”. Men så går der lige to timer og så kommer hun ind på din værelse, som din mor har beholdt som da du flyttede hjemmefra, og siger: ”Kommer du ikke lige ind og spiller Matador, vi savner dig”. “Du kan da læse i aften”….Kan du mærke følelsen?

Det er vigtigt at du og din familie kan give hinanden ro. Du får læst og din familie ved hvornår de kan glæde sig til at du er nærværende. Det giver færrest gnidninger og du føler dig mere klar til prøverne i januar.

Juleråd 6: Deleforældre får ikke en så stor bid af dig (det gælder også din mor)

Er du delebarn, og er du så ”uheldig” at din kæreste også er delebarn, så har du og I flere familier, der skal have en lille bid af dig eller jer.

For at sikre at alle bliver tilgodeset, kan du måske bestemme dig for, at alle familier får én dag med dig. Resten af tiden kan du så bruge på at være studerende og fordybe dig til eksamen, og sådan må det være. Det var ikke din skyld, at du blev delebarn. (Jeg skriver det så direkte, fordi jeg selv er delefar og kender alt til behov, børns loyalitet og vigtigheden af at være voksne – også i juledagene).

Juleråd 7: Men husk også, at give mor (og far) en lille julekrammer

Men når alt det er sagt, så husk også bare at kramme og knuse lidt på mor og far. Så blive de glade og der skal ikke så meget til. Giv dem en luns julehygge og de vil slappe helt af.

Jeg håber for dig og din familie, at I får en dejlig jul. Hvor I både får spist juleknas, slappet af, set Die Hard 2 for 10. gang og du også får læst alt det du (realistisk) har planlagt.

Vi holder åbent på klinikken i julen

Vi holder åbent på klinikken d. 27.12 fra kl. 11-16. Her kan du booke en tid, hvis vi skal hjælpe dig til at bestå eksamen, sænke dit stressniveau og give dig den karakter du virkelig fortjener.

Skriv til os på info@spine.dk og hør om vi også har én tid til dig. Vi har samtalerne både på klinikken og online.

Glædelig jul til dig din familie.

NB: Til alle de mødre, der kunne føle sig ramt i denne artikel. Vi mente det ikke så hårdt 🙂 Vi elsker alle mødre. Men vi mener at studerende, skal have tid til at gøre sig klar deres prøver efter nytår.  

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

6700 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Saralyst Alle’ 57 
8270 Højbjerg 

Kontakt

T: 28 94 59 25 
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2018 © SPINE