Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
Kamel

Er du kamel eller direktør i dit eget cirkus?  – Om at stoppe op og bryde ud af manegen (hverdagen) for en tid

Er du kamel eller direktør i dit eget cirkus? – Om at stoppe op og bryde ud af manegen (hverdagen) for en tid

Vil du ikke længere være kamel? Ønsker du at styre dit liv i en anden retning, men får ikke rigtig gjort noget ved det? Her er 3 trin du bør gennemgå, inden du kaster dig ud i en stor forandringsproces. De hjalp mig til at tage styringen og blive direktør i mit livs manege.

Af gæsteskribent Tina Ravnsmed Hamborg, Cand.pæd. i pædagogisk psykologi 

De 3 trin: 

  1. Stop op og reflektér over, hvor du står. Er du tilfreds med, som tingene er? Hvis ikke, gå til punkt 2.
  2. Gør op med dig selv, hvorfor du ønsker noget andet: Er det en flugt fra det, du står i eller har du en passion, du er nødt til at forfølge?
  3. Vær bevidst om din motivation for at gøre noget andet. Og vær klar over, at motivation alene ikke kan gøre det. Når motivationen svækkes, vil passionen for det nye hjælpe dig til at være vedholdende.

Fik du lyttet til? Presser du dig selv hårdt nok, i følge Præstationssamfundet

Fuck, hvor er du sej! At du tør!

Det var de udbrud der mødte mig, da jeg for to år siden fortalte mine tidligere kolleger og arbejdsgiver, at jeg havde tænkt mig at kvitte mit gode job for at kaste mig over bøgerne og leve af familiens opsparing i to år.

Kort forinden havde jeg været i cirkus med min familie. Vi sad på forreste række, og da kamelerne begyndte at løbe rundt i manegen, blev deres spyt slynget ud i hovederne på os. Rundt og rundt. Syv runder tog de, før de blev standset. Syv gange måtte vi tørre spyttet af ansigterne.

Jeg ville ikke være kamel mere

I syv år havde jeg arbejdet som lærer. Og nej, et lærerjob kan ikke sammenlignes med at løbe rundt og rundt i en manege – og så alligevel. Trygheden i gentagelsen er den samme. Uanset at det til tider er med spyt eller fråde om munden. Det er trygheden i at have et job. Jeg sagde farvel til den tryghed.

De to år er nu gået. Opsparingen er brugt og byttet ud med ny viden og erfaring. Jeg er blevet dygtigere, klogere og rigere på så mange områder. Jeg gjorde noget andet end det, der blev forventet af mig. Jeg valgte at være cirkusdirektør i mit liv i stedet for kamel. Og jeg kan godt anbefale det.

P.S: Vær forberedt på, at forandringsprocessen kan være hård!

Jeg gennemgik adskillige faser på vej mod opfyldelsen af min drøm…

Frustrationsfasen: Hverdagen kører derudad, arbejdsopgaver bliver rutine, tingene går stærkt, og jeg løser mine opgaver. Jeg savner at fordybe mig og blive virkelig god til noget.

Tør-jeg fasen: Men det er jo et kæmpe skridt. Jeg er glad for mit job og mine kolleger. Mit job giver mig tryghed – både personligt og økonomisk. Bliver det ensomt? Hvad nu, hvis jeg ikke er dygtig nok til at gennemføre et studie? Betyder det, at vi ikke har råd til ferie og fornøjelser i to år?

Feel good-fasen: Jeg har truffet valget. Jeg gør det! Alle roser mig for det. De synes, det er sindssygt modigt og beundringsværdigt. Alle er imponerende over, at jeg tør følge min drøm.

Panik-fasen: Jeg bliver i tvivl, om jeg kan leve op til alt det fra feel good-fasen…

Jeg har gjort det helt rigtige-fasen: Jeg er i gang på studiet. Jeg kan næsten mærke min hjerne vokse, jeg bliver udfordret og er slet ikke i tvivl om, at jeg har truffet det rigtige valg.

Fuck-fasen: Eksamen nærmer sig, jeg knokler som en gal og ser ikke min familie. Er det det værd?

Hvad så nu-fasen: Jep, det var det hele værd. Men hvad nu? En verden af nye muligheder venter derude. Og én ting er sikkert: Jeg har ikke fortrudt, at jeg styrede mit liv i en anden retning.

Nu er jeg klar til en ny manege

Nu er jeg parat til at træde ind i manegen igen. En ny manege. For jeg trives i trygheden; i fællesskabet med andre.

Men som bekendt er kameler ikke skabt til at løbe rundt i en manege. Som mennesker er vi heller ikke skabt til at fortsætte ureflekteret i samme spor. Og man kan blive overordentlig svimmel, hvis man glemmer at holde en pause mellem omgangene.

Du vil også finde disse artikler spændende:

(Podcast) Personligt lederskab – Få det studieliv du ønsker

(Artikel) Vision Board – Visualiserer det liv, du vil føle og have i hverdagen

(Artikel) 7 mulige årsager til at du tvivler på dit studie lige nu

[contact-form-7 id=”5123″ title=”contact 3”]

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO