Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Bestå din re-eksamen, hvis du er dumpet eller har blanket

Bestå din re-eksamen, hvis du er dumpet eller har blanket

Skal du til re-eksamen i august fordi du er dumpet eller fordi du blankede? Her får du de faktorer der skal til, for at du er sikker på at bestå din re-eksamen efter sommerferien.

Første spørgsmål til dig selv, hvis det skal lykkes

Dumpede eller blankede du fordi du var så presset med andre eksamener her i maj og juni, eller blankede du af taktiske grunde, så du er sikker på et så optimalt eksamensresultat som muligt?

Svaret afgør om du er den presset studerende, eller den optimerende studerende.

Om det er manglende ressourcer eller strategiske årsager, får indflydelse på hvordan du, ser frem til re-eksamen i august. Du kan være flad på batterierne og tænke at ”nu får jeg heller ikke sommerferie i år”, eller du kan tænke ”jeg får 3-4 ugers ferie, og har stadig tid til at læse op til re-eksamen”.

I begge tilfælde skal du have styr på dig selv, dine ressourcer og din motivation, når du igen kaster dig over bøgerne.

Nedenfor kan du se strategierne for: 1) Den presset studerende og 2) Den optimerende studerende.

Strategi for den presset og demotiverede studerende.

Du har tre faser foran dig, hvis du blankede pga. manglende overskud og stress

1. Fase: Accept af situationen. Sådan blev det i år.

For at kunne fokusere bedst muligt på den kommende eksamen, skal du igennem acceptfasen. Sådan blev det for dig i år. Du dumpede og det er super ærgerligt, men du kunne nok ikke have gjort det meget anderledes.

Det er ikke et nederlag, men systemet giver dig en mulighed for at prøve igen.

2. Fase: Hold ferie, så du kan genvinde energien.

Du er flad på batterierne, og du har, måske allerede nu, svært ved at overskue dine eksamener. Derfor har din krop og hjerne brug for ro og hvile. Det værste der kan ske de næste 4-6 uger, er at du hverken får ladet op, eller får læst op til eksamen. Du kan ikke vælge, og derfor bliver det leverpostej det du gør.

Vælg at holde helt fri 2-4 uger og se det som din investering i at komme til hægterne. Brug tiden på at få motivationen og energien igen, til at tage en omgang mere til re-eksamen. Så nyd ferien og tænk at du gør det smart, i stedet for at blive ved med at presse dig selv mere og mere.

3. Fase: Læg en ny plan for at bestå din re-eksamen

Når du er godt igennem 2. fase, har du forhåbentlig fornyet energi og mere mod på at gå i gang igen. Få styr på hvad du skal læse. Hvad er realistisk at nå at læse, og måske allervigtigst: Hvordan skal du læse op, så du lærer det bedst muligt. Måske skal du supplere bøgerne med flash cards og videoer fra nettet, som gør det nemmere for dig at forstå dit pensum.Afsæt tid til at lave gamle eksamensopgaver, prøv at sætte dig under tidspres, så du lærer at svare og tage beslutninger under pres, og ikke skifter fokus på opgaver. Kontakt en studiekammerat eller studerende, der er længere end dig, og book nogle timer til at øve med dig.

Strategi for den strategiske og optimerende studerende

Disse tre faser skal du igennem, så du er topmotiveret til re-eksamen i august.

1. Fase: De bedste evaluerer før deres re-eksamen.

Spørg dig selv: Hvad har virkeligt været godt under læsningen og til eksamenerne indtil nu. Hvad vil jeg gøre igen i august? Hvad fungerer for mig, hvad vil jeg afprøve, og er der noget jeg ikke vil gøre igen? Din evaluering kan blive afgørende for din optimering til eksamen i august. Der er faglig og personlig læring i at evaluere dine processer og resultater.

2. Fase: Selv eliten ved, hvornår der skal slappes af.

Måske har det kørt i olie for dig i maj og juni, men alle gode performere skal have en break, og du skal også holde fri fra bøgerne. Tag 2-4 uger ud, og få slappet af. Kom væk fra bøgerne og få oparbejdet sulten til at give den alt hvad du kan i august

3. Fase: Husk hvorfor du valgte at blanke i juni.

Så er du i arbejdstøjet igen og er ved at læse op til re-eksamen i august. Husk på hvorfor du valgte at blanke. Det var ikke fordi du ikke kunne i juni, men fordi du ville optimere dine chancer for den enkelte eksamen og måske det samlede snit.

Gentag så meget af den arbejdsrytme du kender, og som fungerer for dig. Hold fokus på processen og afsæt tid til at få øvet delelementer af eksamen igen og igen. Det er igennem automatisering af svar, forståelse og nærvær, at du laver de bedste resultater.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

6700 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Saralyst Alle’ 57 
8270 Højbjerg 

Kontakt

T: 28 94 59 25 
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2018 © SPINE