Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Bestå din reeksamen, hvis du er dumpet eller har blanket

Bestå din reeksamen, hvis du er dumpet eller har blanket

Skal du til reeksamen, fordi du er dumpet, eller fordi du blankede? Her får du de faktorer, der skal til for, at du er sikker på at bestå din reeksamen i første hug. Første spørgsmål til dig selv, hvis det skal lykkes

To årsager til at du dumpede

Dumpede eller blankede du, fordi du var så presset med andre eksamener her læseperioden, eller blankede du af taktiske grunde, så du er sikker på et så optimalt eksamensresultat som muligt?

Svaret afgør, om du er den presset studerende, eller den optimerende studerende.

Læs også: Bestå reeksamen første gang

Om det er manglende ressourcer eller strategiske årsager får indflydelse på, hvordan du ser frem til reeksamen. Du kan være flad på batterierne og tænke, at ”nu får jeg heller ikke sommerferie eller ferie i januar i år”, eller du kan tænke, ”jeg får 3-4 ugers ferie og har stadig tid til at læse op til reeksamen”.

I begge tilfælde skal du have styr på dig selv, dine ressourcer og din motivation, når du igen kaster dig over bøgerne.

Nedenfor kan du se strategierne for: 

  1. Den presset studerende
  2. Den optimerende studerende.

Strategi for den presset og demotiverede studerende.

Du har tre faser foran dig, hvis du blankede pga. manglende overskud og stress

1. Fase: Accept af situationen. Sådan blev det i år.

For at kunne fokusere bedst muligt på den kommende eksamen skal du igennem acceptfasen. Sådan blev det for dig på dette semester. Du dumpede og det er super ærgerligt, nu skal du bare have afdækket, hvorfor det skete, så du kan øge dine chancer for at bestå reeksamen.

Det er ikke et nederlag, men systemet giver dig en mulighed for at prøve igen.

Denne skal du læse: Guide til at bestå reeksamen

2. Fase: Hold lidt fri, hvis du kan, så du kan genvinde energien.

Du er flad på batterierne, og du har måske allerede nu svært ved at overskue dine eksamener. Derfor har din krop og hjerne brug for ro og hvile. Det værste, der kan ske de næste dage eller uger, er, at du hverken får ladet op, eller får læst op til eksamen. Du kan ikke vælge, og derfor bliver det “leverpostej”, det du gør.

Se det som din investering i at komme til hægterne. Brug tiden på at få motivationen og energien igen til at tage en omgang mere til reeksamen. Så dagene eller ugerne og tænk, at du gør det smart i stedet for at blive ved med at presse dig selv mere og mere.

3. Fase: Læg en ny plan for at bestå din re-eksamen

Når du er godt igennem anden fase, har du forhåbentlig fornyet energi og mere mod på at gå i gang igen. Få styr på, hvad du skal læse. Hvad er realistisk at nå at læse og måske allervigtigst: Hvordan skal du læse op, så du lærer det bedst muligt. Måske skal du supplere bøgerne med flashcards og videoer fra nettet, som gør det nemmere for dig at forstå dit pensum. Afsæt tid til at lave gamle eksamensopgaver, prøv at sætte dig under tidspres, så du lærer at svare og tage beslutninger under pres og ikke skifter fokus på opgaver. Kontakt en studiekammerat eller studerende, der er længere end dig og book nogle timer til at øve med dig.

Andre læser: Få hjælp til at bestå din reeksamen

Strategi for den strategiske og optimerende studerende

Disse tre faser skal du igennem, så du er topmotiveret til re-eksamen.

1. Fase: De bedste evaluerer før deres reeksamen

Spørg dig selv: Hvad har virkeligt været godt under læsningen og til eksamenerne indtil nu. Hvad vil jeg gøre igen til denne eksamen? Hvad fungerer for mig, hvad vil jeg afprøve, og er der noget, jeg ikke vil gøre igen? Din evaluering kan blive afgørende for din optimering til eksamen i august. Der er faglig og personlig læring i at evaluere dine processer og resultater.

2. Fase: Selv eliten ved, hvornår der skal slappes af

Måske har det kørt i olie for dig i læseperioden, men alle gode performere skal have en break, og du skal også holde fri fra bøgerne. Tag lidt fri, og få slappet af. Kom væk fra bøgerne og få oparbejdet sulten til at give den alt, hvad du har i dig til reeksamen.

3. Fase: Husk, hvorfor du valgte at blanke

Så er du i arbejdstøjet igen og er ved at læse op til reeksamen. Husk på, hvorfor du valgte at blanke. Det var ikke fordi, du ikke kunne i første gang, men fordi, du ville optimere dine chancer for den enkelte eksamen og måske det samlede snit.

Gentag så meget af den arbejdsrytme, du kender, og som fungerer for dig. Hold fokus på processen, og afsæt tid til, at få øvet delelementer af eksamen igen og igen. Det er igennem automatisering af svar, forståelse og nærvær, at du laver de bedste resultater.

Skal vi også hjælpe dig til at bestå?

Hvert år hjælper vi mange studerende til at bestå deres reeksamen. I mange tilfælde er der stort pres og nervøsitet for, om det går. Og det gør det. Vores metoder viser igen og igen, at måden, vi planlægger læseperioden og selve eksamensdagen, gør, at du består din reeksamen.

Skriv til tine@spine.dk og hør, hvordan vi også kan hjælpe dig.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO