Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Bestå din re-eksamen første gang

Bestå din re-eksamen første gang

Vi møder studerende, der enten vidste at de var dumpet en eksamen eller bevidst, af forskellige årsager, havde blanket en eksamen. Nu står du måske også overfor at skulle bestå din re-eksamen. Her får du guiden til at bestå første gang.

Spørg dig selv først om disse 3 ting

1. Ved du hvorfor du dumpende, hvis ikke du blankede?

Det er vigtigt for din strategi til at bestå re-eksamen, at du ved hvorfor du står overfor den. Var du for nervøs under eksamen; var der fagligt for mange ting du var usikker på; blankede du af taktiske årsager, eller var du mentalt helt flad?

2. Ved du hvad der skal til for at bestå re-eksamen nu?

Måske får du svarene til spørgsmål to, ved at kigge på dine svar til spørgsmål et. Altså, var det grundet mangel på ressourcer, dine faglige evner eller at du skal arbejde med din evne til at præstere når det gælder? Hvis du ikke ved, hvad der gjorde at du dumpede, eller måtte blanke, må du afsætte lidt tid til at grave videre. For du kan risikere at du går i gang og spilder din tid, hvis du ikke har en retning.

3. Er du tændt og tror du på det nu?

Rent rationelt ved du at du skal bestå din re-eksamen. Men har du troen og viljen til at give det et skud mere? Det er vigtigt at du har redskaber og indsigt i dig selv, så du kan mobilisere kræfterne til at komme i gang med at læse op til re-eksamen.

Læs også: Bestå din re-eksamen når du er dumpet eller har blanket.

Disse 5 faktorer gør at vores klienter altid består re-eksamen.

Igennem årene har stort set alle, vi har hjulpet, bestået deres re-eksamen første gang. Nogle få dumpede, men vi kendte efterfølgende årsagen og så fik vi det til at lykkes anden gang. Fælles for dem, var at de fulgte disse faktorer og bestod deres re-eksamen. Du kan gøre det samme.

Faktor et: Har du troen på dig selv?

Allerførst afdækker jeg hvordan det står til med troen og viljen hos den enkelte. Det kan være et nederlag at dumpe, og man kan miste troen på sig selv. Nu handler det om at lære af det, og se fremad med en plan, der denne gang lykkes. Første step er at kunne se fremad.

Faktor to. Lærer du på den rigtige måde?

Alt for mange studerende ved ikke hvordan de lærer bedst. De fleste læser og læser. Men når jeg spørger om det er bevidst eller hvad der virker for dem, så ved de det faktisk ikke. Kunne det hjælpe dig at se videoer med nogle af dine fag, at lytte til forelæsninger eller skal du tegne og se det mere visuelt. Brug tid på at finde din læringsstil.

Faktor tre: Kender du restitution-reglen?

Din hjerne kan ikke tænke i gode løsninger, forstå dit pensum og du kan ikke mobilisere energi til mange dages læsning her i sommerferien, hvis du ikke tænker restitution ind hver dag op til din re-eksamen. Derfor skal du holde små pauser hver time i løbet af dagen, fokusere på ordentlig mad, sove 7-8 timer om natten, og komme ud at bevæge dig lidt, med en gåtur eller få pulsen op ved træning.

Andre læse også: Sådan får du hjælp til at bestå re-eksamen

Faktor fire: Gør du den sammen fejl igen?

Du skal sætte dig i 5-10 minutter og granske din hjerne for, hvorfor du tror du dumpede din eksamen. Var det primært fagligt, er du for stresset, stiller du store krav til dig selv og fokuserer på det forkerte, eller læser du på en ineffektiv måde? Mange studerende læser deres pensum uden at vide om de husker eller forstår materialet på den smarteste måde. Det er nødvendigvis ikke kun ved at læse i bogen, som man normalt hører man skal.

Faktor fem: Ved du hvordan du bliver mentalt klar på eksamensdagen?

Fint at du fagligt er bedre med til din re-eksamen. Men du skal også mentalt være på toppen. Hvad vil du gøre på eksamensdagen, så du er top tunet og klar? Du kan meditere, mentaltræne, visualisere den gode præstation, løbe en tur inden eksamen, tale pænt til dig selv og fokusere 100 % på opgaven under hele eksamen, og ikke på om det nu går denne gang.

Skal vi hjælpe dig til at bestå din re-eksamen?

Skriv til info@spine.dk og beskriv kort hvad du gerne vil have hjælp til, så finder vi en tid til dig hurtigst muligt.

Husk at vi kan mødes fysisk i Aarhus, eller vi kan mødes online. Resultatet er altid det samme. Du består.

Artiklen er skrevet af Tine Persson, stressrådgiver og ungecoach. 

 

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

6700 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Grønnegade 56,
1. sal
8000 Aarhus C 

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2018 © SPINE