Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Bestå din reeksamen første gang – uden nervøsitet.

Bestå din reeksamen første gang – uden nervøsitet.

Vi møder lige nu studerende, der enten vidste, at de var dumpet en eksamen af forskellige årsager eller havde blanket en eksamen. Nu står du måske også overfor at skulle bestå din re-eksamen. Her får du guiden, så du består første gang.

Artiklen er skrevet af Tine Persson, stressrådgiver og ungecoach 

Spørg dig selv først om disse 3 ting inden du går igen med at læse op igen:

1. Ved du, hvorfor du dumpende, hvis ikke du blankede?

Det er vigtigt for din strategi til at bestå re-eksamen at du ved, hvorfor du står overfor den. Var du for nervøs under eksamen, var der fagligt for mange ting, du var usikker på, blankede du af taktiske årsager, eller var du mentalt helt flad?

2. Ved du, hvad der skal til for at bestå reeksamen nu?

Måske får du svarene til spørgsmål to ved at kigge på dine svar til spørgsmål et. Altså, var det grundet mangel på ressourcer, dine faglige evner, eller at du skal arbejde med din evne til at præstere, når det gælder?

Hvis du ikke ved, hvad der gjorde, at du dumpede eller måtte blanke, må du afsætte lidt tid til at grave videre. For du kan risikere, at du går i gang og spilder din tid, hvis du ikke har en retning af hvor du skal sætte ind.

3. Er du tændt, og tror du på det nu?

Rent rationelt ved du, at du skal bestå din re-eksamen. Men har du troen og viljen til at give det et skud mere?

Det er vigtigt, at du har redskaber og indsigt i dig selv, så du kan mobilisere kræfterne til at komme i gang med at læse op til reeksamen.

Læs også: Bestå din reeksamen, når du er dumpet eller har blanket.

Disse 5 faktorer gør, at vores klienter altid består re-eksamen.

Igennem årene har stort set alle, vi har hjulpet, bestået deres re-eksamen første gang. Nogle få dumpede, men vi kendte efterfølgende årsagen, og så fik vi det til at lykkes anden gang. Fælles for dem var, at de fulgte disse faktorer og bestod deres re-eksamen. Du kan gøre det samme.

Faktor et: Har du troen på dig selv?

Allerførst afdækker jeg, hvordan det står til med troen og viljen hos den enkelte. Det kan være et nederlag at dumpe, og man kan miste troen på sig selv. Nu handler det om at lære af det og se fremad med en plan, der denne gang lykkes. Første step er at kunne se fremad.

Faktor to: Lærer du på den rigtige måde?

Alt for mange studerende ved ikke, hvordan de lærer og husker bedst. De fleste læser og læser. Men når jeg spørger om, det er bevidst, eller hvad der virker for dem, så ved de det faktisk ikke. Kunne det hjælpe dig at se videoer med nogle af dine fag, at lytte til forelæsninger, eller skal du tegne og se det mere visuelt.

Brug tid på at finde din læringsstil.

Faktor tre: Kender du restitutionsreglen?

Din hjerne kan ikke tænke i gode løsninger, forstå dit pensum, og du kan ikke mobilisere energi til mange dages læsning her i sommerferien, hvis du ikke tænker restitution ind hver dag op til din reeksamen.

Derfor skal du holde små pauser hver time i løbet af dagen, fokusere på ordentlig mad, sove 7-8 timer om natten, og komme ud at bevæge dig lidt med en gåtur eller få pulsen op ved træning.

Andre læse også: Sådan får du hjælp til at bestå reeksamen

Faktor fire: Gør du den sammen fejl igen?

Du skal sætte dig i 5-10 minutter og granske din hjerne for, hvorfor du tror du dumpede din eksamen. Var det primært fagligt, er du for stresset, stiller du store krav til dig selv og fokuserer på det forkerte, eller læser du på en ineffektiv måde?

Mange studerende læser deres pensum uden at vide om de husker eller forstår materialet på den smarteste måde. Det er nødvendigvis ikke kun ved at læse i bogen, som man normalt hører, man skal.

Faktor fem: Ved du, hvordan du bliver mentalt klar på eksamensdagen?

Fint, at du fagligt er bedre med til din reeksamen. Men du skal også mentalt være på toppen. Hvad vil du gøre på eksamensdagen, så du er top tunet og klar?

Du kan meditere, mentaltræne, visualisere den gode præstation, løbe en tur inden eksamen, tale pænt til dig selv og fokusere 100 % på opgaven under hele eksamen og ikke på, om det nu går denne gang.

Skal vi også hjælpe dig til at bestå din re-eksamen?

Skriv til tine@spine.dk, og beskriv kort, hvad du gerne vil have hjælp til, så finder vi en tid til dig hurtigst muligt.

Husk, at vi kan mødes fysisk i Aarhus, eller vi kan mødes online. Resultatet er altid det samme..Du består.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO