Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Bech-Bruun investerer i mental robusthed til deres interne jurastuderende

Bech-Bruun investerer i mental robusthed til deres interne jurastuderende

Advokatfirmaet Bech-Bruun investerer, i samarbejde med Thomas Pape, med et nyt obligatorisk udviklingsforløb massivt i deres ansatte stud.jur.ers trivsel og mentale robusthed.

Siden 2015 har stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape internt og eksternt for Bech- Bruun undervist jurastuderende i optimalt studieliv, eksamenstræning og mental robusthed. Bech-Bruun har indtil 2017 haft undervisningen på programmet som et tilbud til deres stud.jur.er, men i år er det et decideret udviklingsforløb, der er obligatorisk.

Undersøgelse fra Bech-Bruun viste, at mange jurastuderende var pressede

Bech-Bruun lavede i 2016 en undersøgelse blandt mere end 280 jurastuderende på bachelor- og kandidatniveau om deres studieliv og trivsel. Den viste bl.a., at en stor andel følte sig presset til at levere topkarakterer på studiet, havde høje forventninger til sig selv om at præstere på topniveau, og at mange allerede havde oplevet stresssymptomer.

Nyt obligatorisk udviklingsforløb skal styrke den mentale robusthed i Bech-Bruun

På baggrund af undersøgelsen investerer Bech-Bruun nu i fremtidens stærkeste hjerner. Gennem undervisning i mentaltræning, eksamenstræning, stresshåndtering, samarbejde og individuel coaching skal de jurastuderende i Bech-Bruun blive mentalt stærkere, optimere deres personlige lederskab og få større selvindsigt i trivsel og vindermentalitet.

”Vi ser en generation af unge, der meget tidligt oplever et massivt pres og måske endda stress, fordi de er så fokuserede på at opnå det perfekte – uden at overveje, hvad det så er, og om de egentlig kan leve op til det. Vi gør det her, fordi vi kan se, at de har brug for værktøjer til at kunne navigere i en ekstremt presset hverdag – og fordi vi har brug for, at de kommer ud på den anden side som ”hele mennesker”, hvis de skal ansættes hos os.

I dag er det ikke nok at være dygtig fagligt

Du skal også være en god holdspiller, der kan samarbejde, prioritere og videndele. Det kræver, at du har et realistisk syn på dig selv, dine evner og omgivelser, og den selvindsigt er svær at få, når man hele tiden jagter det perfekte”, siger HR- og administrationschef i Bech-Bruun, Anne-Marie Sparre Avnsted.

Mentaltræner Thomas Pape ser store gevinster for Bech-Bruun

Thomas Pape er begejstret for samarbejdet og ser med stor optimisme på, at en advokatvirksomhed som Bech-Bruun har fokus på de udfordringer, der er for studerende i branchen. Og han mener da også, at der allerede er sket et positivt skub i den rigtige retning. ”Med de opfølgende coachingsamtaler i slutningen af 2016 var min fornemmelse allerede dér, at de studerende, der har fulgt undervisningen og foredragene i løbet af året, har opnået en bedre indsigt i, hvem de er, og hvordan de reagerer i pressede situationer, f.eks. i de tunge eksamensperioder.”

Obligatorisk udviklingsforløb giver jurastuderende et fælles mentalt sprog

Bech-Bruun har besluttet at udvide indsatsen i 2017med et obligatorisk udviklingsforløb. ”Det er nyt, at det er et sammenhængende forløb, og at det nu er obligatorisk for alle de ansatte stud.jur.er i Bech-Bruun. Og vi forventer da også at kunne se gode resultater med de fem workshops i 2017 suppleret med de løbende coachingsamtaler, der er tilbud om over hele året”, udtaler Thomas Pape. ”Det er også vigtigt for os, at vi løbende evaluerer deltagernes udbytte og tilbagemeldinger, så vi hele tiden har fingeren på pulsen og kan nå at justere, hvis det bliver nødvendigt”.

Læs mere om Bech-Bruuns fokus på et sundt studieliv her 

Vil du høre mere om forløbet og de eksisterende resultater der er skabt siden 2015, kan du kontakte Thomas Pape på thomas@spine.dk

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO