Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
vinder-råd

Få 6 vinderråd vi giver til de studerende, vi coacher, når de skal optimere deres eksamen – De virker hver gang!

Bruger du dine timer og dage bedst muligt i læseperioden? Du skal kende disse 6 vinderråd, som vi altid giver til de ambitiøse og målrettede studerende, vi hjælper i SPINE.

Tjek, om du har styr på rådene, så du allerede i dag kan optimere din tid og resultater.

Er du ambitiøs, målrettet, og leder du efter de tricks, andre gode elever og studerende bruger i disse uger op til deres eksaminer? Så kan disse 6 råd være med til at give det sidste skub til dine kommende eksaminer og give dig de karakterer, du fortjener.

vinder-råd

Vinderråd nr. 1: Hvornår på døgnet og hvordan læser du bedst dit pensum?

Derfor er dette vigtigt at vide:

Din døgnrytme afgør, hvornår på døgnet du arbejder optimalt. A og B-mennesker har ”åbne vinduer” for bedst mulig performance, men på forskellige tidspunkter. Udnytter du ikke din optimale døgnrytme til din fordel, vil du sidde og læse på forkerte timer af dagen/aften og misse muligheden for at kunne huske og forberede dig bedst muligt.

Samtidig skal du have 100 % styr på, hvordan du læser, øver og husker bedst. Vi afdækker altid med de studerende, vi coacher, hvordan de bruger timerne med bøgerne og pensum bedst muligt.

Skal du primært læse (det er de færreste, der kun skal det), skal du sige det højt, skal du lave gamle eksamensopgaver, skal du skrive det på en tavle eller øve det sammen med en studiekammerat?

vinder-råd

Vinderråd nr. 2: Hvad lader præcist dig bedst op?

Derfor er dette vigtigt at vide:

Var du en smartphone, ville du hver dag sørge for at der var strøm på telefonen. Sådan skal du også have det med dig selv. Ellers får du ikke det maksimale ud af din tid, dit potentiale og dine præstationer. Kort sagt: Du snyder dig selv, hvis du tror, at du kan læse mange timer uden pauser, ordentlig mad eller lidt fysisk aktivitet.

Så hvordan kan du bedst lade op hver dag? Tænk restitution i minutter, halve timer og gerne 3-6 forskellige ting eller aktiviteter, alt efter hvad du mentalt har brug for.

(Forslag: Gåture, meditationer, træning, ligge helt roligt i 15 min., høre god musik, korte sociale coffee breaks og måske alenetid.

vinder-råd

Vinderråd nr. 3: Du skal have gode/bedre mobilregler for dig selv, hvis du vil lave topresultater.

 Derfor er dette vigtigt at vide:

Langt de fleste studerende mister tidsfornemmelsen, når de er på telefonen og de tjekker telefonen alt for mange gange om dagen. Vær derfor bevidst om, hvornår og hvorfor du laver overspringshandlinger på mobilen.

Vi laver de største og mest markante resultater med studerende, når vi også ændrer på deres mobilvaner. På 1-2 dage kan vi påvise en positiv effekt på koncentration, fokus og mængden af læst pensum.

Vores råd til dig er: Slå ALLE notifikationer fra, mens du læser til eksamen. Ingen vibrationer eller røde dots, der lokker dig til at lige at tjekke telefonen.

vinder-råd

Vinderråd nr. 4: Hvad andre gør, fungerer måske ikke for dig.

Derfor er dette vigtigt at vide:

Hvis du skal designe din gameplan for læseperioden, hvad vil du så præcist fokusere på?

Spørg dig selv: Hvad gør jeg godt i dag, og hvad skal jeg måske tilføje som noget nyt? Hvordan kan du få det bedste frem i dig?

Hvis du skulle være coach for en anden studerende, hvad ville du så råde personen til at gøre, når du kigger på vedkommendes vaner i læseperioden?

vinder-råd

Vinderråd nr. 5: Når du kommer tæt på din eksamen, skal du ikke lade tvivlen bestemme over dine valg og tanker.

Derfor er dette vigtigt at vide:

Det er naturligt, at når du kommer tættere og tættere på din eksamen, vil tvivlstanker eller negative tanker kommer frem i din bevidsthed.

Gør dette: Kig det hele foroven og spørg dig selv: Hvad styrer mig lige nu, min tvivl eller mit rationale?

En øvelse kan være at spørge dig selv: Hvad vil jeg forslå en anden at gøre i den situation, som jeg oplever lige nu?

Tag ansvar for, at du ikke lader tvivlen sejre. Du risikerer nemlig, at du sidder passivt, mens du bliver mere og mere tvivlende og glemmer, hvor meget godt du faktisk kan gøre lige nu, mens du sidder med bøgerne.

vinder-råd

Vinderråd nr. 6: Vis i handling og tanke, at du går efter at gøre det godt – til hver eksamen.

Derfor er dette vigtigt at vide:

Hvordan ville et atlet håndtere megen træning og store konkurrencer? Han vil vise gennem sin handling, både konkret, men også mentalt, at han mener det. Han drømmer eller taler ikke kun om det.

Han vil fokusere på dagens træning, ikke spilde tiden på dårlige mobilvaner, huske at få pauser og god restitution, og så vil han fokusere på, hvad han kan handle på og få hjælp til dét, som han ikke selv kan gøre eller påvirke.

Hvad kan du gøre eller tænke på, så du også får det bedst mulige resultat til din eksamen?

vinder-råd

Skal vi også arbejde personligt med dig og dine præstationer til eksamen?

Vi kan også give dig de bedst mulige betingelser for gode resultater til eksamen. Hvert år coacher og hjælper vi elever og studerende i hele landet til at håndtere eksamensangst og får det bedste frem i hver elev og studerende.

Tine Persson sidder lige nu klar til at booke din første samtale, så du får de resultater du fortjener. Du kan få samtalen på vores kontor i Århus, eller vi kan lave samtalen online. Resultaterne er 100 % de samme.

Du kan få kontakt til Tine Persson lige her

Læs mere om, hvad vi fokuserer på til eksamenstræning, og læs mere om Tine Persson lige her.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO