Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
studiestart

(5 ting) Denne mentale pakkeliste, hjælper dig igennem de første måneder til din studiestart.

(5 ting) Denne mentale pakkeliste, hjælper dig igennem de første måneder til din studiestart.

Er du klar til studiestart og til den vandretur og klatr tur gennem de mentale bjerge og de snoede studieveje, du skal møde de næste mange måneder (og år)?

Her får du en mental pakkeliste, der giver dig muligheden for at komme godt i gang til studiestart.

1: Din mentale rygsæk

Din rygsæk er dit mentale overskud, de værdier og de holdninger du har med hjemmefra og har suget til dig gennem livet. Rygsækken skal kunne rumme store mængder af slid og blæst og ikke mindst redde dig, når du eks. ”glider på en glat sten og lander på ryggen”

2: Et mental plaster og en rulle gazebind

Du vil føle du nogle gange snubler og falder. Sådan er det på den slags vandreruter du har valgt at gå på lige nu. Studiet er nyt, relationerne er nye og niveauet er på et højere niveau. Det du oplever er helt normalt.

Mental plaster
Det kan gøre ondt at snuble og føle at du fejler. Men det er fejlene og du små bump på vejen du vil lære mest af. Det er her, du lærer at forstå terrænet (studiet) du går på og det niveau du skal lære på.

Få eks. en studiekammerat til at hjælpe med, at finde den rigtige sti at gå, ved at justere din plan og mindset, så du bedre kan forstå hvorfor du faldt og ikke opnåede de mål du havde sat dig for.

Mentalt gazebind
Måske slår du dig og bløder kraftigt fordi du har dumpet din eksamen, så vil lidt gazebind gøre rigtig godt lige her for at stoppe blødningen, så du kan rejse dig igen. Chokket over ”hvorfor mig? – Er jeg så sådan en?”

Det at takle det mentale nederlag og efterfølgende finde overskuddet til at rejse sig, finde andre der måske også er dumpet, erfare at de faktisk også er dygtige studerende, der heller ikke fandt det rigtige niveau til denne eksamen.

Skabe bevidstheden om, hvorfor du ikke bestod? Hvor ramte jeg ikke det rigtige niveau og hvad skal jeg gøre bedre næstegang?? Og få lagt en realistisk læseplan. (Se vores mange artikler om re-eksamen her – under Eksamen)

Men husk lige:  Alle de seje helte har ar på kroppen. Det hedder Grit (handler om vedholdenhed, trods modgang) og viser at du har levet og overvundet mange ting ? Det gør dig kun til en mere bevidst studerende.

3: Min vandremakker (din studiegruppe)

Få skabt dig en god studiegruppe eller studiemakker at vandre sammen med, vær fra starten bevidst om hvad der er dine styrker og hvad det er du gerne vil bruge en studiemakker til.

Afstem forventningerne om, hvor mange timer I skal vandre sammen om ugen og hvad det er for et terræn I ønsker at gå i, hvor meget I skal gå i dybden og hvor forberedte skal I være inden I mødes o.s.v.

4: Dine mentale vandrestøvler

Du kommer til at skulle læse og studere i mange timer, det vil kræve et par mentale gode vandrestøvler, der skal bære dig sikkert gennem hverdagen. Det er vigtigt få lavet en realistisk plan fra start, med tid til fordybelse når du skal forberede dig, men også tid til både motion, fritidsinteresser, sund mad og tid til at være social o.l.

Skabe en god balance mellem studieliv og fritid, så vandrestøverne ikke kommer til at gnave.

4: Drikkedunken og madpakken til pauserne

Sidst, men nok også den vigtigste for at kunne holde ud og få en god oplevelse ud af din vandretur som studerende, kræver det en masse gode pauser.

For det er i pauserne hvor du restituerer, at du reflekterer over din rejse og dermed bedre kan huske, hvad det er du lige har oplevet på din vandring gennem dit læsestof.

Så masser af både store pauser (eks. 1 time til frokost) og små pauser (5 minutter flere gange under læsning) gennem en almindelig studiedag vil kun gavne din indlæring.

Vil du have vores hjælp?

Får du brug for hjælp under dit studie, har vi 16 års erfaring i unges mental sundhed, studieliv og overgang til arbejdslivet.

Kontakt psykoterapeut Tine Persson, hvis du vil høre, hvordan vi også kan hjælpe dig. Det er gratis at få vores vurdering af, hvordan du kan få de værktøjer og metal balance, du måske har brug for.

Skriv til Tine på tine@spine.dk

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO