Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
tabu depression tabu depression tabu depression

Hvorfor er stress og depression et tabu?

Hvorfor er stress og depression et tabu?

Hver dag er 350-400.000 personer sygemeldt pga. stress og depression. Alligevel er det et stort problem for dem, som har stress eller depression at fortælle om det.

At så mange har lidelsen og alligevel går med det selv tyder på, at psykiske lidelser stadig er et stort tabu i forhold til et brækket ben eller andre mere tydelige gener. På klinikken SPINE møder jeg ofte mennesker, som lider mere end nødvendigt er grundet angst for at fortælle sin arbejdsgiver om ens tilstand.

Der er eksempler på virksomheder, som i deres personalepolitik åbner op for at indgå i samarbejde om psykiske lidelser og alligevel fyrer ansatte, når de fortæller, at de har stress.

Erhvervsledere, virksomheder og private mister alle ressourcer ved ikke at have åbenhed om, at man for en kortere eller længere periode har det svært eller skal have støtte. Flere oplever, at der er er mere respekt til dem, som går ned med flaget end dem, som melder fra,  før de må sygemeldes.

En undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation viser, at hver tredje erhvervsleder har svært ved at samtale om stress. Danske ledere har behov for flere kompetancer til at tale om handlemuligheder til stressramte, hvordan et dagsprogram sammensættes, og hvorledes en stressramt fastholdes og dermed bliver en succeshistorie for virksomheder og for personen selv.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO