Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Føler du dig olympisk eller mentalt træt allerede før din studiestart?

Føler du dig olympisk eller mentalt træt allerede før din studiestart?

Skrevet af Thomas Pape, stressrådgiver og mentaltræner – spine.dk

Skilsmisseraten stiger markant i august og januar, når mange har holdt ferie med deres familie og partner. Hvorfor – fordi man her får mærket efter, hvordan man egentlig har det, og det fører desværre til mange skilsmisser.

For dit vedkommende, som studerende, har du forhåbentlig også fået mærket efter, hvordan du har det, oven på sidste semester. Juli/januar måned kan være tid til refleksion og lidt evaluering af hvordan du synes dit studie forløber.

Har du lyst til en date igen med dig selv og dit studie?

For nogle studerende kan det være provokerende at holde sommerferie/julieferie, fordi de her mærker hvor trætte de egentlig er, hvor psykisk drænede de er, og hvor lidt de har formået at påvirke den gode studiedag i sidste semester.

Kort sagt, flere studerende orker ikke et nyt semester, hvis det ligner det sidste, de lige har afsluttet.

Du kan få et super godt forhold til det nye semester

Hvis du føler dig mentalt træt, allerede inden du kaster dig over efterårets/forårets studieaktiviteter, skylder du måske dig selv at lave følgende pitstop.

1. Evaluering af sidste semester

Hvad har været rigtig godt på sidste semester. Hvad har gjort dig glad, lært en masse, givet dig gode resultater. Hvad har sikret dig dine ressourcer, og hvordan har du holdt dig stressfri og mentalt robust?

En evaluering af de ydre aktiviteter (studielivet, opgaver, eksamener, projekter, arbejde, dit sociale liv og familie), kan give dig et fingerpeg om, hvor du kan ændre på noget, eller tilføre noget.

2. Beslut dig for noget nyt til studiestart

Har du reelt behov for at gøre noget andet, så du får et endnu bedre og mere balanceret studieliv i efteråret/foråret, så beslut dig for at gøre noget. Ikke bare tænke på det, eller drømme om det.

Bestem dig for at gøre noget andet, end du plejer, hvis du ikke er tilfreds.

Mit gæt er, at du skal optimere og fokusere mere på din restitution og dig selv. Få prioriteret langt mere tid til dig selv. Få sovet mere, spist mere regelmæssigt, være lidt mere aktiv og hav timer og dage, hvor du bare laver ingenting.

Bestem dig for, at du vil have det psykisk, fysisk og socialt bedre til det nye semester. Det fortjener du og der er en masse du kan gøre. Og det er helt fint at gøre det i små skridt. Lidt hver dag, er bedre end en masse kun i weekenden.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO