Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!

Defor vil studiefremdriftsreformen 100 % give flere stressramte studerende

Defor vil studiefremdriftsreformen 100 % give flere stressramte studerende

Studiefremdriftsreformen vil 100 % sikkert give flere stressramte studerende

7000 studerende vil i dag demonstrere mod de stramninger den nye studiefremdriftsreform lægger op til. Stressrådgiver Thomas Pape fra Danmarks eneste stressklinik, for studerende, SPINE, er overbevist om at vi kun har set toppen af stressramte studerende, hvis denne reform træder i kraft i den nuværende form.

”Jeg har fuld forståelse for at vi skal se på nye måder at få mest ud af uddannelsespengene”, siger Thomas Pape og følger op. ”Men at tro at vi kan spare os til at være førsteklasses uddannelsessystem, er vel snart kun noget de få selv tror på”.

Igennem 8 år har han undervist og behandlet unge og studerende med stress, depression og angst og travlheden på stressklinikken er kun steget gennem årene. Så meget at Thomas Pape nu slår alarm overfor de videregående uddannelser.

Accelerations samfundet får flere tabere end vindere

”At tro at vi på alle fronter skal presse flere studerende igennem uddannelsessystemet, at flere skal gennemføre og alle skal gøre det hurtigere, er utopi hvis der ikke følger initiativer og fokus på det sociale og psykiske studiemiljø”, siger Thomas Pape.

Det er okay at skulle bestå sine eksamener på normeret tid

Stressrådgiver Thomas Pape har ikke noget imod at man vil have flere studerende til at gennemføre hurtigere eller på normeret tid . Problemet er at man på mange uddannelsessteder har skåret så dybt på indsatsområderne inden for det psykiske studiemiljø, at man kun har initiativer hvis det går galt. Der findes alt for lidt og ofte slet ikke noget forebyggende eller talentudviklende til alle studerende rundt på uddannelsesstederne.

Fremtidens uddannelsessystem skal gøre det enkelt at være studerende

”Det skal være enkelt at være studerende i Danmark. Enkelt ved at man som studerende skal have indsigt, bevidsthed og ejerskab for de valg man træffer. Men valg og beslutninger skal ikke overlades til tilfældighederne, men sættes i system. Det gør man ved at have endnu større fokus på talentudvikling til alle studerende”, siger Thomas Pape.

Fremdriftsreformen er kun pisk

”Jeg har svært ved at se, at hvis man ikke forklarer, formidler, og understøtter en sådan proces, så vil man se, som man ser indenfor arbejdsmiljøet i virksomhederne, at usikkerhed og manglende oplevelse af støtte fra ledelsen, fører til frafald, sygdom og ringere kvalitet på studierne, siger Thomas Pape. Kig på virksomhederne og se hvad det koster, når man kun har fokus på at spare, presse og reducere ressourcerne.

Jeg har ondt af studievejlederne

”Umiddelbart vil jeg tænke at studievejlederne skal tage en stor madpakke med på arbejde, for der kommer pres på telefonerne, mails og besøg hos studievejlederne, når dette træder i kraft”, siger Thomas Pape.

Der skal mange flere værktøjer til, før de studerende er hurtigere igennem uddannelsen

”Jeg tror på at man kan få flere igennem studierne, hvis man vendte hele måden man ser en uddannelse på i dag, på hovedet. Man skal spørge sig selv, hvordan får jeg mest ud af en studerendes ressourcer, fokus og motivation.

Hvordan sikrer man at en studerende konstant ved hvilken retning vedkommende skal gå, hvorfor resultaterne er som de er og hvordan vi kan optimere på det potentiale og råstof som hver studerende er og har. Vi skal se det som det naturligste at arbejde med talentudvikling og personlig udvikling, også på uddannelsesstederne. Så skal de studerende nok blive hurtigere færdig, slutter stressrådgiver Thomas Pape af”.

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO