Artikler

Her finder du alt hvad du skal bruge!
reeksamen

Er du én af de 4 typer studerende, der skal til reeksamen?

Er du én af de 4 typer studerende, der skal til reeksamen?

Skal du til reeksamen nu, så er du måske en af de 4 typer af studerende, der bruger anden eksamensforsøg. Læs, hvilken type du er, og hvad du selv kan gøre for at bestå.   

Skrevet af stressrådgiver og studiecoach Tine Persson og Thomas Pape, stressrådgiver og mentaltræner. 

Du skal også læse: Turboklar til reeksamen – Trin for trin hjælper vi dig

I denne artikel kan du se, hvilke typer der oftest dumper eksamen, hvad årsagen er, og hvad du kan gøre for at bestå reeksamen.

1) Jeg er typen, der blanker med vilje for at opnå en bedre karakter 

For dig er det altafgørende, at gennemsnittet er så højt som overhovedet muligt. Det er vigtigt for dine karrieremuligheder, at snittet er i top, og derfor kan bare ét dårligt resultat ikke accepteres. Derfor blanker du med vilje for at få mere tid til at læse op, så du (forhåbentlig) får den højest mulige karakter.

Hvad er årsagen? Du har mange eksaminer, der ligger tæt oveni hinanden, og derfor blanker du bevidst dit første forsøg for at få mere tid til at læse op, så du (forhåbentlig) får den højest mulige karakter.

Hvordan kan du bestå reeksamen? Du har høje mål og ambitioner, men du skal lære at inddrage din restitution strategisk, så du er i stand til at peake til dit 2. eksamensforsøg. Derfor er fokus på struktur, restitution og optimering i forhold til at være bedst på dagen, når det virkelig gælder.

Vi anbefaler at du læser: Turboklar til reeksamen – Trin for trin hjælper vi dig

2) Jeg er typen, der har eksamensangst

Du er bange for at gå til eksamen og frygter din eksamen flere uger i forvejen. For dig handler eksamen om, hvorvidt du har evnen til at præstere, når det virkeligt gælder.

Hvad er årsagen? Du er styret af negative tanker om dig selv, har katastrofetanker om selve eksamen og frygter allerede konsekvenserne ved at dumpe. Dit fokus er på de forkerte ting, og det gør, at du oftest har mange nederlag med i baggagen.

Hvordan kan du bestå reeksamen? Du skal fokusere på 3 delelementer:

  1. del: Bliv bevidst om, hvorfor du er bange for eksamen. Hvilke tanker trigger dig, når du tænker på eksamen?
  2. del: Ret dit mentale fokus. Hvad skal du nå i dag, i morgen og i dagene op til eksamen?
  3. del: Klargør dig til eksamen, så du topper på dagen med ro i maven og består med et godt resultat.

3. Jeg er typen, der stresser og kan ikke overskue det

Du er den type, som vi (desværre) ofte møder, og du har svært ved at tackle dét at være dumpet. Du vender nederlaget indad og har følelsen af opgivenhed, træthed, tristhed, tvivl, og i det hele taget ”magter jeg ikke det her mere?”.

Hvad er årsagen? Du har sandsynligvis haft et turbulent semester med både private og studiemæssige udfordringer. Og her er belastningerne simpelthen blevet større end ressourcerne, og derfor bliver din læseperioden mere overlevelse end fordybelse.

Hvordan kan du bestå reeksamen? Stress kan ikke lide systemer, og derfor skal du systematisere dine opgaver, dine pauser og din restitution. Det handler i høj grad om at sætte et psykisk plaster på såret, indtil du består din reeksamen. Efter eksamen står den på 100 % restitution, og inden semesterstart skal du så lægge en sundere og bedre plan for det kommende semester.

Denne artikel er et hit for andre: Turboklar til reeksamen – Trin for trin hjælper vi dig

4) Jeg er typen, der ikke har taget min eksamen alvorligt

Du er typen, der på overfladen virker ligeglad og som ikke tillægger den dumpede eksamen den store betydning. Men under overfladen gemmer der sig ofte følelsen af magtesløshed, flovhed, skamfuldhed og manglende motivation.

Hvad er årsagen? Du har ikke lært at søge hjælp, når noget ikke kører optimalt – hverken privat eller på studiet. Du distancerer dig fra problemet eller joker om det. Du går derfor ofte for længe med dine problemer, og dette har resulteret i en dumpet eksamen.

Hvordan kan du bestå reeksamen? Du skal hurtigst muligt af med følelserne af skyld, skam og selv-nedvurderende tanker. Det handler om at få skabt nye gode vaner for din motivation, viljestyrke og at genskabe troen og lysten til at give den en skalle til re-eksamen.

Brug for inspiration? Læs: Sådan får du øget energi og mentalt fokus

Vi får alle til at bestå deres reeksamen – skal vi hjælpe dig?

Vi ved, hvad der skal til for, at du består din kommende reeksamen. Faktisk består alle de studerende, vi hjælper, deres reeksamen. Du får styr på din psyke, dit mentale overskud, dit overblik og laver en plan, så det lykkes – også selv om du snart skal til reeksamen.

Du altid velkommen til at skrive og spørge, hvad vi konkret kan gøre for at hjælpe dig – det er helt gratis. Skriv til tine@spine.dk eller Thomas thomas@spine.dk

Det koster ikke noget at spørge. Du kan gøre det lige her:

Spørg hvordan vi også kan hjælpe dig

3 gode grunde til at vælge os

7300 timer

Individuelle klient samtaler

4,7 ud af 5 point

Scorer Thomas som underviser

15 år

Har vi arbejdet med unge mennesker

Adresse

Marselis Boulevard 1
8000 Aarhus C

Kontakt

T: 2894 5925
M: info@spine.dk 
CVR: 28447566

Copyright 2015-2020 © SPINE - INFO